Landschap

Laat je op het Natuurleerpad Schipperskerk leiden door een app en volg de wandelpaden in het gebied Elba

Born-Land van Swentibold 26 januari 2023

In de Beegse Maasvallei vond op zaterdag 11 juni 2022 de feestelijke opening plaats van het Natuurleerpad bij Schipperskerk en de wandelpaden rond de Elba.

Het Natuurleerpad is 2,8 km lang en start tegenover het Sterre van der Zeeplein in Schipperskerk. Het pad is bedoeld om kinderen op een speelse manier de natuur te laten beleven en te leren wat ze hier kunnen zien en vinden. Je kunt er met (klein)kinderen heen gaan of met jeugd- of schoolgroepen onder leiding van volwassenen. Dankzij QR-codes op de verschillende informatieborden krijg je als wandelaar op een speelse manier informatie over de natuur. En in de interactieve app die je langs de route leidt, vind je nog meer spellen en opdrachten. In de voorbereiding bleek trouwens dat ook volwassenen nog veel kunnen leren over dit natuurgebied.

De interactieve app is gratis te downloaden in zowel de App Store en Google Play. Hij heet: Natuurleerpad Schipperkerk

De wandelpaden rond de Elba zijn 1,8 kilometer lang. Langs de hele route zijn informatieborden geplaatst over natuur en de lokale geschiedenis. De route start aan de veerstoep aan het einde van de Peperstraat. De ingangspoort is ook de poort naar het voetveer, met na 300 meter de natuurleerplek in de vorm van een amfitheater. Ook hier staan borden over de flora en fauna, en de keien die in de Maasvallei te vinden zijn. Vervolgens lopen de wandelaars 1,5 kilometer door tot aan de Heuvelsweg. Op initiatief van de Gemeente Sittard-Geleen is dit pad vanaf de heuvelsweg doorgetrokken naar Obbicht.

Ontdek meer over

Deel deze pagina