Landschap

Wandeling IVN Uden door Vluchtoord en omgeving

Bernheze 22 oktober 2023

Op zondag 5 november organiseert IVN Uden een wandeling van 6 km door het gebied tussen Uden en Zeeland: Vluchtoord en omgeving. Start om 10.30 uur vanaf de parkeerplaats bij Naat Piek, Pnemstraat 1, 5406XA Uden .

De wandeling duurt 2 – 2,5 uur en is niet geschikt voor rolstoelen, kinderwagens en rollators. Aanmelden is niet nodig; deelname is gratis.

 

Op 11 november is het 75 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog eindigde. Tijdens deze oorlog kwamen veel Belgische vluchtelingen naar Nederland. In het Udense vluchtelingenkamp Vluchtoord werden in 4 jaar tijd ruim 15.000 vluchtelingen opgevangen. Er was een constante bezetting van 7000 personen.

Na de oorlog zijn de vluchtelingen teruggegaan naar België en werd het barakkendorp Vluchtoord ontmanteld. De heide werd ontwaterd en vol geplant met dennen.

De wandeling gaat over het voormalige Vluchtoord en de bossen eromheen. De gidsen van IVN Uden besteden veel aandacht aan de historie en uiteraard aan de natuur van dit gebied. Zij staan garant voor een boeiende wandeling!

Zie: https://www.ivn.nl/afdeling/uden/natuuractiviteiten/ivn-uden/

Ontdek meer over

Deel deze pagina