Verhalen, sagen, legenden … uit de natuur Biodiversiteit

Verhalen, sagen, legenden … uit de natuur

Bernheze 12 november 2022

Lezing IVN Veghel door Rini Kerstens

donderdag 24 november 20.00 uur – 22 uur

 

De donkere dagen voor kerst zijn uitermate geschikt voor het vertellen van mooie verhalen. Op donderdagavond 24 november zal Rini Kerstens op uitnodiging van natuurvereniging IVN Veghel een avond vullen met verhalen, sagen en legenden uit de natuur. Maretak en kerst gaan hand in hand, maar waarom? Vliegt er een heks op een heksenbezem door de nacht of is het toch anders? Judasoor is een paddenstoel; wat is de relatie met Judas? De eerst bloeiende varen moet nog gevonden worden en toch gingen mensen er vroeger naar op zoek …

Mensen leefden vroeger dichter bij de natuur en waren er bovendien zeer afhankelijk van. Geloof en bijgeloof speelden een belangrijke rol in hun leven. De verschillende verschijnselen die hen omringden waren aanleiding voor verhalen, sagen, legenden. Die verhalen vertellen ons iets over hoe mensen vroeger stonden tegenover de natuur en natuurverschijnselen. Verhalen waardoor we met andere ogen kijken naar de natuur; ze vestigen de aandacht op details die wij vaak niet opmerken en vertellen ons over planten, dieren, paddenstoelen en over kabouters, heksen; maar ze vertellen ons ook over mensen.

Een aantal van die mooie verhalen zal op deze avond, rijk geïllustreerd, verteld worden door Rini Kerstens in het Pieter BrueghelHuis, Middegaal 25 in Veghel. De avond is van 20 tot 22 uur en aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie www.ivn-veghel.nl of 06-18275463

 

Ontdek meer over

Deel deze pagina