Buurt vergroenen

Natuur in de stad

Bernheze 16 maart 2023

Zondag 26 maart organiseert IVN Oss een natuurwandeling onder begeleiding van natuurgidsen door het centrum van Oss. Deze wandeling begint om 10.00 uur en is circa 6 km lang. We vertrekken vanaf het pleintje naast de Groene Engel in Oss. Vooraf aanmelden is niet nodig. We zijn circa twee uur op pad. Er wordt met name stilgestaan bij kleine interessante groene projectjes in de stad.

Gezond en mooi

Groen in de stad is een must om te overleven. Groen om je heen zorgt voor rust, zuurstof, fijnstof- en stikstofopname, hittestressbestrijding, isolatie en nog veel meer.
Oss heeft een paar kleine parkjes, die de moeite waard zijn en waar we zeker langs komen, maar andere kleinere groene plekken zijn dat zeker ook. Sommige wat rijker aan verschillende soorten planten dan andere. Die verschillen willen we laten zien. IVN Oss pleit ook voor meer groen in de stad en met name meer respect voor bomen: geeft ze de kans oud te worden.
Een ander belangrijk aspect van die groene stukjes in de stad is ze met elkaar te verbinden, dan kunnen de planten en dieren zich beter verspreiden.
Met deze wandeling maken we alvast een belevingsverbinding tussen al die groene elementen van de stad.

 

Meer informatie over alle activiteiten van IVN Oss vind je op: www.ivn.nl/afdeling/oss

 

Ontdek meer over

Deel deze pagina