Biodiversiteit

Natuur aan “de Man” brengen

Bernheze 22 maart 2024

Vanmorgen was het dan zover: de nieuwe burgervader werd rondgeleid in Heeswijk-Dinther. Het uitgelezen moment voor IVN om hem welkom te heten in Bernheze. En wie kan dat beter dan onze eigen Harry van der Pas? Met zijn kloppende groene hart vertelde hij Mark de Man, burgemeester Bernheze, uitvoerig over hoe IVN de natuur aan “de man” brengt.

Het toneel was de griend, aan rivier de AA bij Kasteel Heeswijk.

Harry: “We begonnen met de jeugdnatuurwacht: kinderen interesseren voor de natuur. Denk vooral aan verwondering, nieuwsgierig zijn buiten zijn en vooral ingaan op hun vragen. Deze aanpak kwam later terug in de natuurwandelingen met de Buitenschoolse opvang en momenteel de slootjesdagen en de Buitenkids.”

De burgemeester liet zich meevoeren in onze groene gedachten, zo mooi gebracht door Harry. Deze legde ook uit dat veel IVN-ers gewoon moesten werken op deze vrijdagmorgen, waardoor de opkomst minder groot was dan gewild. De diversiteit van de werkzaamheden van IVN kwam aan bod maar er was ook ruimte om in te zoomen op de griend met zijn wilgen zelf. De burgemeester haalde jeugdherinneringen op, vertelde over wat hij wist over de wilg en stapte in zijn kersverse rubberen laarzen rond op het natte landschap. (dank aan van Lieshout Dier en Tuin)

Het was al met al een mooi moment in het drukke schema van de dag, die vol zat met bezoekjes aan talloze verenigingen. De aandacht voor IVN en het uitdragen van de natuur is duidelijk overgebracht.

Ontdek meer over

Deel deze pagina