Vogels

Nationale Vogelweek 2023

Bernheze 5 mei 2023

Ontdek de vogels van de Maashorst

In het kader van de Nationale Vogelweek (6 tot en met 14 mei 2023) zijn er in heel Nederland gratis vogelexcursies. In de Maashorst organiseert de 40-jarige Vogelwacht Uden op zondag 14 mei om 9.00 uur een vogelexcursie. Vertrek vanaf parkeerterrein Natuurcentrum De Maashorst. Tijdens deze leuke excursie maakt u kans op het zien van vogels als Grauwe Klauwier, Gekraagde Roodstaart, Veldleeuwerik en vele andere. Aanmelden voor deze excursie gaat eenvoudig via www.vogelweek.nl, maar hoeft niet.

In de Nationale Vogelweek kan iedereen in Nederland ervaren hoe belangrijk ons land is voor vogels en hoe leuk en spannend het is om vogels te kijken. Door het hele land zijn er dan vogelactiviteiten, zoals excursies of vogelroutes, en ontdekken natuurliefhebbers onder begeleiding van ervaren vogelkenners de meest bijzonder en mooiste vogels in het wild.

Voor ieder wat wils
Deze activiteiten zijn geschikt voor beginnende vogelaars en andere natuurliefhebbers. Deelnemers krijgen er de mooiste en meest interessante vogels te zien en te horen. En men krijgt deskundige uitleg over de vogels die worden waargenomen en over het gebied in kwestie. De excursie is gratis. De Nationale Vogelweek wordt georganiseerd door Vogelbescherming Nederland in samenwerking met vele vogelwerkgroepen en diverse natuurorganisaties.

Ontdek meer over

Deel deze pagina