Werkgroep Natuuronderhoud

Coördinator Algemene Zaken

Dré Kuijpers 
Telefoon 06 - 28 20 89 90
E-mail: a.kuijpers@kpnplanet.nl

Coördinator Technische zaken

Jan Rusman
Telefoon: 06 - 53 94 11 82
E-mail: janvanrusman@gmail.com

Doelstelling

Onderhoud van de natuur in ons werkgebied.

Activiteiten

De werkgroep Natuuronderhoud van IVN Beekdaelen-Schinnen is op zoek naar vrijwilligers die onder leiding van deskundigen van Natuurmonumenten en IVN Beekdaelen-Schinnen zich eenmaal in de maand willen inzetten voor het behoud en onderhoud van de natuur in met name het Geleenbeekdal. In totaal gaat het om zo'n tien keer per jaar, telkens de derde donderdag van de maand. In de zomermaanden zijn er geen activiteiten gepland. We zijn gestart op donderdag 20 november 2014 , de werktijden zijn van 10:00 tot 15:00 uur.

De werkzaamheden zullen bestaan uit snoeien, zagen, knotten en knippen, hooien enz. Naast deze gezonde, fysieke inspanningen willen we natuurlijk ook dat het werken in de natuur van het Geleenbeekdal en de rest van onze groene gemeente, een aangename en sociale belevenis wordt. Wat is er uitdagender dan ons als werkgroep in te zetten voor de instandhouding van de ons omringende natuur. Na elke werkdag zullen we beslist met een voldaan gevoel terug kunnen kijken op een nuttige bijdrage aan het groene hart van de westelijke mijnstreek.
IVN Beekdaelen-Schinnen heeft zich als doel gesteld om meer zichtbaar te zijn in Beekdaelen en daarom zien we het onderhoud van landschap in onze eigen omgeving als een belangrijke taak.

Aarzel niet en meld u aan.