Barneveld
Natuur in de Buurt
zaterdag08sep2018

IVN Barneveld schenkt ’rustpunt’ aan landgoed Otelaar

BARNEVELD - ,,Wandelaars kunnen hier nu een moment van rust inlassen. Ik ben blij dat dit dankzij de IVN-bank kan”, stelt Henk Olthuis, eigenaar van dat landgoed Otelaar aan de gelijknamige weg in Barneveld.

Vrijdagmiddag namen Olthuis en Rien Brand, voorzitter van natuurvereniging IVN Barneveld de eiken parkbank in gebruik door het wegtrekken van de IVN-vlag. Brand, terwijl hij wijst op de grazende brandrode runderen achter de gevlochten heg: ,,Het is mooi dat we hier de bank neer mogen zetten, op dit heuveltje; een perfecte plek met dit uitzicht.” 

De bank is aangeschaft via de Rabobank Clubkas Actie, waarbij leden van de coöperatieve bank een stem uitbrengen op bepaalde lokale verenigingen en clubs om deze financieel te steunen.

Landgoed Otelaar is vrij toegankelijk voor wandelaars. De bank biedt een goede gelegenheid te genieten van de oase van rust, van vogels, planten en ook reeën die er geregeld te zien zijn. Of de IVN-vrijwilligers aan het werk zien met het vlechten van de meidoornhagen, of het knotten van de wilgen. ,,We kunnen trouwens nog vrijwilligers gebruiken”, voegt Olthuis er lachend aan toe.

IVN Barneveld schenkt ’rustpunt’ aan landgoed OtelaarHenk Olthuis (links) en Rien Brand ’onthullen’ de bank.

Henk Olthuis (links) en Rien Brand ’onthullen’ de bank.
Foto: Jolanda Denekamp