Natuur en cultuurhistorische wandeling Kootwijk(-erzand)

IVN afdeling Barneveld houdt opwoensdagavond 31 mei een natuur en cultuurhistorische wandeling in Kootwijk en op het Kootwijkerzand.

Tijdens de wandeling zullen we stil staan bij de geschiedenis van het vroeger geïsoleerde Kootwijk. We wandelen door het bos naar het Kootwijkerzand, een levend stuifzandgebied dat door menselijk ingrijpen is ontstaan. Dit is het grootste stuifzand van Europa. Hier kunnen we zien hoe het bos oprukt en mossen, korstmossen en grassen het stuifzand willen vastleggen. Het is een weids gebied, waar een verrekijker van pas kan komen. Al met al is dit een interessante omgeving waar de natuur en de cultuur aan bod komen. Sporen van het verleden zijn in het landschap zichtbaar.

U wordt uitgenodigd om met deze afwisselende wandeling mee te gaan. Het verzamelpunt voor vertrek van de wandeling is om 18.30 uur bij het parkeerterrein De Vetkamp in Barneveld. De start van de wandeling is om 19.00 uur in Kootwijk, bij de parkeerplaats aan de Kootwijkerdijk.

De wandeling is voor leden, donateurs en kinderen tot 12 jaar gratis. Niet-leden betalen € 3,50 per persoon, maar kunnen zich ook ter plekke opgeven als lid of donateur (en zo ook aan de andere excursies gratis deelnemen). Hiervoor is een formulier bij de gids aanwezig.

De gids is Hans van de Bovenkamp.

Voor meer informatie: telefoonnummer 0342 416 450 of 06 448 027 30 of per e-mail: hvdbovenkamp@gmail.com. Opgeven vooraf is niet nodig.

Graag tot 31 mei aanstaande!

Waar
Vetkamp Barneveld
Stationsweg 6
3771 HD Barneveld
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: De wandeling is voor leden, donateurs en kinderen tot 12 jaar gratis. Niet- leden betalen € 3,50 per persoon, maar kunnen zich ook ter plekke opgeven als lid of donateur
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina