Verslag Vleermuizenavond 20 april 2022 Vleermuizen

Verslag Vleermuizenavond 20 april 2022

Assen 29 april 2022

Meer dan twintig leden en niet-leden van IVN-KNNV Assen waren aanwezig bij de vleermuizenavond, die we in samenwerking met de Vleermuiswerkgroep Drenthe hadden georganiseerd, in en om het Duurzaamheidscentrum.
Reinier Meijer verzorgde, met hulp van Ron Hanisch, vóór de pauze een inleiding in de wereld van deze beschermde zoogdieren. Hierin legde hij onder meer uit welke soorten er in Drenthe voorkomen, waar ze overnachten, wat ze eten en de bijzondere wijze waarop ze dit bemachtigen.

Vleermuizenlezing
Na de pauze was het al schemerig en gingen we met de batdetectors het Asserbos in om het geluid van vleermuizen op te vangen. Hierbij assisteerde ook Anne Elgersma. We hoorden en zagen diverse soorten vleermuizen, zoals de rosse vleermuis, de watervleermuis, de laatvlieger en de dwergvleermuis. Een hele mooie, en voor de meesten ook een nieuwe ervaring.

Vleermuis

Als je een verzwakte vleermuis in je tuin vindt, hang hem dan op minimaal twee meter hoogte weg in een boom of onder een dakgoot zodat hij eerst bij kan komen.

Als je er niet bij kon zijn, kun je de presentatie (zonder geluid en commentaar) downloaden en bekijken. Gebruik hiervoor deze link: https://vecoro.nl/index.php/artikelen-rapporten/presentaties en klik daarna op Vleermuizen Asserbos voor IVN-KNNV 2022.

Meer informatie over vleermuizen is te vinden op de volgende sites:
www.zoogdiervereniging.nl
www.vleermuis.net
www.vecoro.nl

Ontdek meer over

Deel deze pagina