Materialen

Verschillende producten en materialen zijn ontwikkeld ter ondersteuning van de trainingen en vergroening van de icoonlocaties.

Activiteitenprogramma

Het activiteitenprogramma biedt handvaten voor wekelijkse activiteiten van voor kinderen van 6-12 jaar in de periode maart/april tot en met oktober/november. Het is mooi in deze ongeveer 9 maanden de verschillende seizoenen met elkaar te beleven en ervaren. Door moestuinieren zien de kinderen onder hun handen iets groeien en leren er voor te zorgen. Natuurspelen zorgt voor een andere manier van vrij spelen en leren kijken naar de natuur.

HBB activiteitenprogramma moestuinieren en natuurspelen

Moestuinboekjes

De Moestuinboekjes zijn door IVN ontwikkeld om door kinderen te gebruiken als ze gaan werken in de moestuin. Er staan afbeeldingen, weetjes en tips in over verschillende gewassen. Daarnaast kunnen de kinderen verslag doen van de gewassen in hun eigen moestuin. De Moestuinboekjes worden gebruikt als ondersteuning van de moestuinlessen. 

HBB Moestuinboekje

Doeboekjes

De Huisje, Boompje, Beestje Doeboekjes staan vol met leuke, praktische en laagdrempelige activiteiten voor kinderen om de natuurlijke omgeving te verkennen. De Doeboekjes zijn speciaal gericht op twee leeftijdscategorieën: 0-6 en 7- 12 jaar. Download de boekjes, deel ze aan kinderen uit of ga er samen mee aan de slag. In de korte workshop Kriebelkids ga je o.a. aan de slag met opdrachten uit de Doeboekjes.