Alle Ouderen naar Buiten

Natuur heeft een positief effect op gezondheid en het welzijn van ouderen. Maar hoe betrek je een oudere met dementie of beperkte mobiliteit bij de natuur? Het boek ‘Alle ouderen naar buiten’ dat 22 november 2018 is verschenen geeft praktische ideeën voor groene dagbesteding.

Wist je dat 1 op de 4 ouderen niet buiten komt terwijl de natuur een positieve invloed op onze gezondheid en kwaliteit van leven heeft. Buiten zijn verminderd stress, pijn, eetproblemen, depressies en slaapproblemen. Het verbetert je humeur, zelfbeeld en tevredenheid. Dit boek bevat handvatten voor verzorgers, mantelzorgers, vrijwilligers, kinderen van ouderen en ouderen zelf om samen naar buiten te gaan, in beweging te komen en de natuur te beleven, te ontdekken en herinneringen op te halen. Kortom, ontdek de natuur in je buurt en voel je beter!

Boek voor zorgorganisaties

Boek Alle Ouderen naar buitenIVN heeft in het najaar van 2018 een actie gedaan om via publieke crowdfunding en zakelijke sponsoring het boek ‘Alle ouderen naar buiten’ kosteloos aan te kunnen bieden aan geïnteresseerde zorginstellingen in Nederland. Dankzij bijdragen van Dolmans Landscaping Group en Groenleverancier Donkergroen kan IVN Natuureducatie 150 zorglocaties blij maken! Inspiratie voor zorgverleners, mantelzorgers, familieleden en vrijwilligers om vaker en doelgerichter met ouderen naar buiten te gaan en zo de kwaliteit van hun leven te vergroten. 

Ook het boek bestellen?

Je kan het boek bestellen via de IVN webwinkel. 

Bestellen

Grijs, Groen & Gelukkig

Vanuit het programma Grijs, Groen & Gelukkig heeft IVN veel kennis en ervaring opgedaan over groene dagbesteding voor ouderen. Welke activiteiten spreken ouderen aan? Wat kan je doen met ouderen die minder mobiel zijn? Hoe betrek je iemand met dementie bij de natuur? Al deze kennis en ervaring bundelt IVN, in samenwerking met KNNV Uitgeverij, Jasper de Ruiter en Marieke Dijksman, in een buitenactiviteitenboek voor ouderen. Auteur Jasper de Ruiter vertelt: ‘Uit de contacten met zorginstellingen blijkt dat er veel behoefte is aan praktische ideeën voor een groene dagbesteding. Dat biedt dit boek. Niet moeilijk of ingewikkeld maar wel met een groot effect op de kwaliteit van leven voor de ouderen.’

Dolmans Landscaping Group dolmans

Alles valt of staat met vakmanschap. Dat is logisch. Maar bij Dolmans Landscaping Group gaat het om meer. Zij gaangedreven om met landschappen, geven groen vorm met passie. En dat zie je elke dag terug bij  de bijna 900 medewerkers. Dolmans Landscaping Group is landelijk actief, maar stimuleert lokaal ondernemerschap. Want met eigen verantwoordelijkheid, vakmanschap en passie wordt samen de beste kwaliteit gerealiseerd. Niet alleen voor klanten, maar ook voor de omgeving en maatschappij. Dolmans Landscaping Group is een allround multidisciplinair groenvoorzieningsbedrijf, actief in ontwerp, aanleg, onderhoud van groenvoorziening en bijbehorende civieltechnische projecten. De bedrijfsonderdelen werken in verschillende divisies, ieder met haar eigen specialisme. Dit zorgt ervoor dat er altijd samen voor het best haalbare resultaat wordt gegaan. Zowel voor bedrijven, overheden, instellingen, sportclubs als particulieren. Samen beter voor buiten. Dat is Dolmans Landscaping Group.

Donker GroenDonkergroen

Donkergroen is een landelijk werkend bedrijf, soms grensoverschrijdend, met zo’n 750 creatieve groendenkers en -doeners. Een top 3 speler en een familiebedrijf, klaar voor ‘the next level’. Zeventien vestigingen, geclusterd in zes rayons, actief met ontwerp, aanleg en onderhoud van tuinen, terreinen, wijken, speelterreinen, dak- en gevelgroen en binnentuinen voor B2B. Ambitieus, innovatief en gezond. Bevlogen en koersvast op weg naar een duurzame toekomst.