Wat zit er in het pakket?

In het Tuiny Poel pakket zit alles wat je nodig hebt om een tuinpoel van 6 m2 aan te leggen, behalve het tuingereedschap. En je hoeft het niet alleen te doen. Via de aanleginstructie leggen we je stap-voor-stap uit hoe je de poel aanlegt en hoe je deze moet onderhouden.

Het pakket bestaat uit:

  • Een inheemse mix van moeras- en ondergedoken waterplanten. Per plantenpakket verschilt de samenstelling. Bij het pakket ontvang je een plantenlijst waarop precies staat welke planten in het pakket zitten.
  • Tuiny Poel aanleginstructie; deze instructie wordt ook per e-mail toegestuurd

Na bestelling in de IVN Webwinkel ontvang je binnen 5-7 werkdagen het Tuiny Poel plantenpakket via Cruydt-Hoeck.

Let op: tuingereedschap en vijverfolie zit niet in het pakket. Vijverfolie koop je eenvoudig zelf online (bijvoorbeeld vijverbenodigdheden.nl) of bij je lokale tuincentrum. Ons advies is om vijverfolie gemaakt van rubber (EPDM-folie) te gebruiken. Dit gaat langer mee en is minder schadelijk voor het milieu dan PVC-folie. De kosten voor rubberfolie liggen rond de € 8-12 per m2, afhankelijk van merk en dikte. Dikker folie gaat langer mee, maar een dikte van 0,7 mm is ook al prima. Ga voor een vijver van 6m2 uit van ongeveer 20m2. Onder het folie kan je beschermvlies leggen, dit kost circa €1,50 per m2.

Grind en vijvermandjes zitten ook niet in het pakket. Deze zijn niet persé nodig maar wel aan te raden om ook nog aan te schaffen.