Stem NATUURlijk in Zuid-Holland; het Groene Kieskompas helpt je op weg

Zuid-Holland 6 maart 2023

Op 15 maart kun je stemmen voor de Provinciale Staten. De afgelopen jaren heeft de provincie een steeds grotere rol gekregen op het gebied van natuur en landschap. Jij bepaalt dus met jouw stem hoe het natuurbeleid er de komende jaren uit gaat zien. Stem daarom NATUURlijk in Zuid-Holland! Wil je weten hoe partijen denken over natuur, klimaat en duurzaamheid? Het Groene Kieskompas helpt je op weg.

In het Groene kieskompas staan 23 stellingen over natuur, landschap, klimaat en duurzaamheid met daarbij de standpunten van de politieke partijen.
De provincie heeft veel invloed op de leefomgeving zoals iedereen die dagelijks ervaart. Zo bepaalt de provincie waar grootschalige woningbouw plaats mag vinden, waar bedrijventerreinen gebouwd mogen worden en waar het open en groene landschap behouden blijft. Ook is de provincie verantwoordelijk voor het beschermen en versterken van natuur. Een ambitieus provinciaal natuurbeleid is van belangrijk om insectensterfte terug te dringen, de weidevogels te beschermen en zorg te dragen voor een robuust netwerk van aaneengesloten natuur- en recreatiegebieden. Op 15 maart bepaal jij als kiezer hoe het de natuur en het landschap in Zuid-Holland de komende jaren zal vergaan.

Wil je weten hoe de Zuid-Hollandse partijen denken over natuur, klimaat en duurzaamheid en welke concrete acties zij in gedachten hebben? Ga dan naar het Groene Kieskompas: www.groenekieskompas.nl

Wil jij anderen laten zien dat je groen stemt? En hen oproepen hetzelfde te doen? Print dan de raamposter uit en hang die op.

Het Groene Kieskompas is een initiatief van Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland, Natuurmonumenten, Zuid-Hollands Landschap en IVN Natuureducatie.

Deel deze pagina