Handige tips “Kennismaken met een levende tuin” Tuin en moestuin

Handige tips “Kennismaken met een levende tuin”

Zuid-Holland 14 december 2021

Tijdens de workshop “Kennismaken met een levende tuin” van IVN Natuureducatie en KNNV leer je wat een levende tuin is en oefen je in een praktische opdracht hoe je een tuin natuurlijker en diervriendelijker kunt maken.

Eind 2020 en begin 2021 heeft IVN twee workshops gegeven voor bewoners van de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen. Is het jou niet gelukt om hieraan mee te doen, of wil je je gewoon verder verdiepen in de materie? Dan delen we graag de volgende handige websites met tips en interessante boeken met jou. Zodat iedereen aan de slag kan om zijn of haar tuin te natuurvriendelijk te maken!

Websites met meer info

Boekentips

IVN Boek – Een levende tuin maak je zelf
Dit boek leert je hoe je van jouw tuin een plek kunt maken dat een feest is voor mens en dier. Of je tuin nou groot is of klein, je veel wilt veranderen of alleen iets kleins wilt toevoegen. Daarvoor hoef je geen gevorderd tuinier te zijn.

KNNV Uitgeverij – Avontuurlijk tuinieren & tuindagboek
Hoe breng je meer leven in je tuin? Dit praktische inspiratieboek laat je zien wat er mogelijk is. Met het veelzijdige tuindagboek erbij beleef je je tuin in alle 12 maanden.

KNNV Uitgeverij – Maak je eigen jungle
Hoe krijg je meer dierenleven in je tuin? Dit inspiratieboek toont je de mogelijkheden in jouw tuin. Het boek behandelt 50 nuttige en leuke tuindieren (van pissebed tot wesp en van egel tot citroentje) met veel tips, projecten en plantenlijstjes. Deze planten zijn specifiek uitgekozen op hun zeer hoge ‘dierwaarde’.

Ontdek meer over

Deel deze pagina