Buurt vergroenen

Doe mee met het Groene Traineeship!

Zuid-Holland 3 januari 2024

Zuid-Holland is de provincie met het minste oppervlakte natuur, maar met de meeste inwoners. Door steden te vergroenen brengen we meer natuur naar de provincie. Ben jij tussen de 18 en 30 jaar en wil jij je groene voornemens omzetten in actie? Doe dan mee aan het Nature Impact Days project van het Groen Traineeship! Samen met mede-trainees leer je alles over het opzetten van een duurzaam project en breng je het gelijk in de praktijk door de de Nature Impact Days te organiseren. 

Tijdens dit traineeship volg je trainingen en workshops om daarna met een team van jonge mensen de Nature Impact Days te organiseren. Op deze dagen mobiliseren we zoveel mogelijk jongeren om de handen uit de mouwen steken en de stadsnatuur een handje te helpen. We organiseren in vier steden (Rotterdam, Den Haag, Leiden, Dordrecht) een activiteit samen met een partnerorganisatie op het gebied van stadsnatuur, duurzaamheid en klimaat. 

Dat hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Tijdens het traineeship leer je alles over o.a. projectmanagement, storytelling, communitybuilding en social media. Je leert hoe je een campagne opzet en waarom stadsnatuur zo belangrijk is. Met als eindresultaat het organiseren van een paar onvergetelijke dagen waar je met een grote groep aan de slag gaat voor een groenere stad. Na dit traineeship heb je niet alleen een flinke dosis ervaring opgedaan, maar ben je ook klaargestoomd om andere evenementen zelfstandig op te zetten en mensen te mobiliseren.  

Wat houdt dit traineeship voor jou in? 

Je bent één dag in de week onderdeel van het Nature Impact Days campagneteam. De campagne maken we samen, van start tot finish. Daarnaast ga je in duo’s een Nature Impact Days activiteit bedenken en organiseren in een van de deelnemende steden, samen met een lokale partnerorganisatie. 

Wanneer 

  • We komen samen op de woensdagen, vanaf 7 februari t/m 26 juni, 9:30 – 17:00 uur, met uitzondering van 21 februari en 1 mei vanwege de voorjaarsvakantie en de meivakantie). 
  • De Nature Impact Days vinden plaats op zaterdag 15 juni. 
  • Daarnaast nodigen we je uit voor toffe groene evenementen die in deze periode plaatsvinden, waar je kosteloos aan kunt deelnemen (optioneel). 

Meer informatie of alvast aanmelden? Nature Impact Days: maak de stad groen(er) – Groen Traineeship 

Ontdek meer over

Deel deze pagina