Zuid-Holland
Kind & Natuur
donderdag13okt2022

Den Haag krijgt eerste Tiny Forest 

Basisschool De la Rey krijgt als eerste school in Den Haag een Tiny Forest. Dit is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisveld. Op 12 oktober plantten de betrokken organisaties symbolisch de eerste bomen. Het Tiny Forest wordt op 9 november aangeplant samen met leerlingen van de De la Reyschool, medewerkers en cliënten van Sensa Zorg en buurtbewoners.

Het Tiny Forest in Den Haag wordt gefinancierd door Stichting Sensa en gerealiseerd in samenwerking met IVN Natuureducatie, gemeente Den Haag, Bosmakers, basisschool De la Rey en Wijkz. Het Tiny Forest komt op het Beijersveld aan de kant van De la Reyschool (hoek Natalstraat/De la Reyweg). 

Suleyman Gogus van Stichting Sensa: ‘Dit soort projecten kun je niet alleen realiseren. Het is ook veel mooier om het samen te doen met andere organisaties en ondernemers. Zo groeit het. Als bijvoorbeeld alle stenen schoolpleinen een Tiny Forest zouden worden is dat een grote groene vooruitgang.’

Wat is een Tiny Forest? 
Een Tiny Forest is een inheems bos ter grootte van een tennisbaan.
Op tientallen plekken in Nederland staan dit soort minibosjes. Het is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren er over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Een Tiny Forest in de buurt zorgt voor een gezondere leefomgeving en brengt buurtbewoners dichter bij elkaar.

We leggen het Tiny Forest aan samen met de leerlingen en buurtbewoners, het is dus echt van iedereen’, zegt Sjoerd Luiten van IVN Natuureducatie. ‘Met het Tiny Forest brengen we meer biodiversiteit in de stad. En we brengen kinderen dichter bij de natuur; in het Tiny Forest kunnen ze bijvoorbeeld les krijgen over bodemdiertjes, planten en bomen.’

Het Tiny Forest in Den Haag wordt op 9 november aangeplant.

Tiny Forest Den HaagOp de foto van links naar rechts: Marleen Elders (Bosmakers), Marijn de Smit (Bosmakers), Suleyman Gogus (Stichting Sensa), Michel Fransen (De la Reyschool), Sjoerd Luiten (IVN Natuureducatie), Chrit van Ewijk (IVN Natuureducatie), Linda Thorarinsdottir (IVN Natuureducatie), Hassan el Houari (gemeente Den Haag).