Bijdrage ‘Lekker naar Buiten!’ beschikbaar voor scholen

Bijdrage ‘Lekker naar Buiten!’ beschikbaar voor scholen

Zuid-Holland 4 maart 2022

Wil je als school aan de slag met moestuinieren, koken of een andere activiteit op het gebied van voeding? Vraag dan vanaf 7 maart 2022 de stimuleringsbijdrage ‘Lekker naar Buiten!’ aan.  Alle Zuid-Hollandse scholen in het primair, voorgezet en middelbaar beroepsonderwijs kunnen een aanvraag indienen.

Een aanvraag indien kan van 7 maart tot en met 19 april 2022. Met deze tegemoetkoming in de kosten wil het programma Jong Leren Eten (JLE) scholen en kinderopvang stimuleren om kinderen en jongeren in aanraking te laten komen met informatie en activiteiten over voeding. Daarmee leren zij op een praktische manier gezonde en duurzame keuzes maken. In 2022 is in totaal 630.000 euro beschikbaar, daarvoor kunnen minimaal 315 aanvragen gehonoreerd worden. Per schoollocatie kan maximaal 2.000 euro aangevraagd worden. Aan deze tegemoetkoming zijn voorwaarden verbonden.

Ervaringsgericht leren

Belangrijk is dat scholen erop uit gaan en ervaringsgericht leren, vertelt programmacoördinator Ellen Leussink van Jong Leren Eten. ‘Denk hierbij aan les op een boerderij, de aanleg van een eigen moestuin of een kookworkshop. De bijdrage kun je inzetten voor bijvoorbeeld het inhuren van een gastdocent, materiaal voor een moestuin, ingrediënten voor een kookles of voor entreegeld bij een bezoek aan een kas of molenaar.’ 

Gezonde School

De uitvoering van de stimuleringsregeling vindt plaats in samenwerking met het programma Gezonde School. Scholen kunnen de bijdrage ook gebruiken als opstapje om structureel en planmatig te gaan werken aan een gezonde leefstijl via de Gezonde School-aanpak.

Vraag de bijdrage aan

Menukaart activiteiten

Wil je als school, leerkracht of pedagogisch medewerker aan de slag met voedseleducatie, bijvoorbeeld in het kader van de stimuleringsbijdrage? En weet je niet goed waar je kunt beginnen? Jong Leren Eten heeft per regio menukaarten ontwikkeld met daarop een overzicht van lesmaterialen, ideeën voor gastlessen en een overzicht van regionale activiteiten gelinkt aan voedseleducatie.

Klik op de kaart hieronder en download de interactieve kaart  

Menukaart JLE JPG

Deel deze pagina