Groene Competitie voor medewerkers

Natuur een vast onderdeel maken van de werkdag op jouw locatie heeft veel voordelen. Zowel voor bewoners als voor medewerkers. Maar hoe zorg je ervoor dat deze medewerkers de voordelen hier ook van zien en dat zij natuur een plek geven in hun toch al volle werkdag?

Net als alle gedragsveranderingen (zoals gezonder eten en meer bewegen) kost ook deze nieuwe groenere en gezondere manier van werken tijd en aandacht. IVN is ervan overtuigd dat wanneer je zelf hebt ervaren wat natuur voor je kan doen je dit als professional ook beter in kunt zetten voor cliënten. De Groene Competitie laat medewerkers van jouw organisatie het tegen elkaar opnemen door zo veel mogelijk Natuurchallenges te behalen. Daarnaast zorgen korte (30 – 60min) workshops voor extra kennis, inzicht, inspiratie en motivatie. Met de Groene Competitie ervaren medewerkers, op een laagdrempelige manier, wat natuurinclusief werken betekent en wat het hen oplevert. De workshops vragen maar een minimale tijdsinvestering.

Varianten

Hoe werkt het?

 1. Startgesprek
  Afstemmen planning, specifieke wensen over bijv. planning, inhoud, communiceren over tussenstand en borging in standaard werkproces
 2. Start van de Groene Competitie
  Een feestelijk begin waarin we meteen samen kijken naar de invulling van een aantal ‘open’ workshops en challenges. Na afloop van deze start wordt de eerste challenge gedeeld en start de competitie.
 3. Workshops
  Opeenvolgend korte workshops met bijbehorende challenges: de challenges worden in een appgroep gedeeld, hier wordt ook wekelijks de tussenstand getoond.
 4. Finish competitie
  Bekendmaking winnaar van de Groene Competitie en aansluitend: hoe kan natuur verder geborgd worden binnen de organisatie.

Resultaten

Wat vragen we van jou?

Prijsindicatie

Houdt ook rekening met extra materiele kosten voor bijvoorbeeld een moestuinbak of een externe spreker

* = excl. btw, materiële kosten en eventuele kosten derden.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ruben Mulder, projectleider Natuur & Gezondheid, via r.mulder@ivn.nl of 06-11954572.