Groenblauwe Schoolpleinen

Groenblauwe Schoolpleinen

Groene Revolutie Zuid-Holland 10 februari 2022

Vanwege groot succes kunnen nog meer basisscholen in Rotterdam hun schoolplein groen en klimaatvriendelijk maken. Vanaf 9 februari is er weer subsidie beschikbaar om het schoolplein om te toveren tot een groenblauw plein. Dien de aanvraag in vóór 1 april.

Een groenblauw schoolplein biedt een groene, avontuurlijke plek die uitnodigt tot meer bewegen, spel en buitenlessen. Bovendien is er aandacht voor opvang en afvoer van regenwater. Groenblauwe schoolpleinen zorgen ervoor dat schoolkinderen op een andere manier spelen op het plein en meer bewegen. Dit kan de concentratie bevorderen en rust geven.

Groener en klimaatbestendiger

Het realiseren van groenblauwe schoolpleinen is belangrijk. Niet alleen voor de kinderen die meer en betere speelvoorzieningen krijgen, maar ook om de stad klimaatbestendig te maken en meer groen toe te voegen. Bij hevige regen kan water worden opgevangen en zakt het beter weg. Dat betekent minder waterplassen bij school en in de wijk. Bij hitte geeft het groen verkoeling en schaduw.

De basisscholen die inmiddels een groenblauw plein hebben, zijn er enthousiast over. In dit filmpje een aantal voorbeelden.

Accepteer cookies

Meer weten over de subsidie?

Meer informatie vind je op de website van gemeente Rotterdam.

Deel deze pagina