Elke dag is Buitenlesdag

Groene Revolutie Zuid-Holland 4 april 2023

Vandaag is het Nationale Buitenlesdag en zetten we buiten spelen én leren in het zonnetje. Maar wist je dat het elke dag Buitenlesdag is? Buiten spelen en buiten leren heeft positieve effecten op kinderen. Een uitdagende buitenles stimuleert beweging, draagt bij aan onderwijsdoelen en zorgt ervoor dat kinderen zich beter kunnen concentreren in de klas.

Buitenlestraining

Wil je vaker met de klas naar buiten, maar zoek je nog praktische handvatten? De IVN Buitenlestraining is ontworpen voor leerkrachten die al af en toe naar buiten gaan, maar meer willen leren over het verzorgen van lessen in de buitenlucht. In de Buitenlestraining krijgen leerkrachten praktische handvatten om buiten aan de slag te gaan met taal-, reken-, spelling-, zaakvak- of ­creatieve doelen. Ook is er aandacht voor de ­o­rganisatie en didactiek van buiten lesgeven.

Meer informatie

Groen Doet Goed

Ook na schooltijd is er van alles buiten te beleven. Met de doe-kalender van Groen Doet Goed beleef je elk seizoen avonturen buiten in de natuur. Ga op zoek naar kikkerdril, bouw je eigen insectenhotel of probeer de verschillende vogels te herkennen.

Bekijk de Doe-kalender

Deel deze pagina