tiny forest

Rabobank Zeeuwse Delta schenkt vier Tiny Forests aan Zeeuwse inwoners

Zeeland 19 oktober 2022

Rabobank Zeeuwse Delta schenkt vier Tiny Forests aan Zeeuwse inwoners, om te vieren dat Rabobank Walcheren/Noord-Beveland en Rabobank Oosterschelde eerder dit jaar zijn samengegaan. De Tiny Forests komen in de gemeenten Tholen, Borsele, Middelburg en Veere. Als de gemeenten bepaald hebben waar de minibosjes mogen komen, zal IVN Natuureducatie samen met basisscholen uit de buurt zorgdragen voor het aanplanten van de bomen en struiken. Zo wordt er ook nog wat geleerd!

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid minibos van ongeveer 250 vierkante meter, waarin maximaal 600 inheemse bomen worden geplant. Mevrouw Hannie Kool-Blokland, voorzitter van de raad van commissarissen van Rabobank Zeeuwse Delta, over de gift: ‘Om het samengaan te vieren wilden we graag een duurzaam cadeau aan de samenleving schenken dat bijdraagt aan een prettige leefomgeving. Wat is er mooier dan kleine bosjes waar kinderen kunnen spelen en leren, die zorgen voor een goede balans voor de natuur en de biodiversiteit bevorderen?’

Grote temperatuurverschillen
Tiny Forests vormen een goede oplossing in de strijd tegen droogte en hittestress in de stad. Recent afgerond onderzoek door Wageningen Environmental Research laat zien dat de temperatuur in de zomer in een Tiny Forest meer dan 20 graden lager kan zijn dan de temperatuur op straat. Deze minibossen in de stad vangen bovendien bij hevige neerslag veel water op, wat hard nodig is in een steeds droger wordend Nederland. Daarnaast geven Tiny Forests de biodiversiteit in de stad een boost.

 

Deel deze pagina