Tuin en moestuin

Gratis zilt zadenpakket voor Zeeuwse scholen

Zeeland 23 februari 2023

UPDATE: De zadenpakketjes zijn op. Aanvragen is dus niet meer mogelijk. 

Aan de Zeeuwse kust groeien bijzondere planten, zoals strandbiet, zeekraal en zeevenkel. Deze ‘zilte planten’ zijn kwetsbaar en beschermd; je mag ze dus niet plukken in de natuur. Gelukkig kun je ze nu ook heel makkelijk zelf kweken. Ben je docent, directeur of onderwijsassistent bij een Zeeuwse basisschool? Bestel dan nu gratis zilte zadenpakketjes voor de hele klas. Bestellen kan van 27 februari t/m 19 maart 2023, zolang de voorraad strekt.

Zelf zilte planten kweken is leuk én leerzaam! Zilte planten groeien net iets anders dan andere planten. Ze hebben namelijk zout water nodig tijdens het groeiproces. Bij de zadenpakketjes ontvang je de lesbrief ‘Zilte zaden kweken’. Daarmee leer je jouw leerlingen stap voor stap hoe ze de lekkerste plantjes zaaien, opkweken, verzorgen, oogsten en bereiden. De lesbrief bevat ook een linkje naar een instructievideo, die video kun je hieronder alvast bekijken.

De voorwaarden

– Het pakket kan alleen aangevraagd worden door basisscholen uit Zeeland.
– Per Zeeuwse basisschool mag 1 klas zich aanmelden (de lesbrief is het meest geschikt voor de bovenbouw).
– Je ontvangt 25 pakketjes met strandbietzaden.
– Je ontvangt de lesbrief ‘Zilte zaden kweken’
– De actie loopt t/m 19 maart, maar op = op.

Update: De zadenpakketjes zijn op. Aanvragen is dus niet meer mogelijk.

Alvast aan de slag

Woon je niet in Zeeland of kun je gewoon niet wachten om aan de slag te gaan? Download dan alvast de lesbrief of bekijk de instructievideo hieronder. Voldoe je niet aan de voorwaarden voor de gratis zadenpakketten? Je kan de zaden ook zelf bestellen via de IVN webwinkel.

Dit zadenpakket wordt je aangeboden door IVN Natuureducatie, Jong leren Eten Zeeland en de Provincie Zeeland.

 

 

Ontdek meer over

Deel deze pagina