Tuin en moestuin

Gratis zilt zadenpakket voor Zeeuwse scholen

Zeeland 5 februari 2024

Aan de Zeeuwse kust groeien bijzondere planten, zoals strandbiet, zeekraal en zeevenkel. Deze ‘zilte planten’ zijn kwetsbaar en beschermd; je mag ze dus niet plukken in de natuur. Gelukkig kun je ze nu ook heel makkelijk zelf kweken. Ben je docent, directeur of onderwijsassistent bij een Zeeuwse basisschool? Vraag dan gratis zilte zadenpakketjes aan voor de hele klas. Bestellen kan tot en met 11 maart 2024, maar op =op. Vraag de gratis zaden aan via het formulier onderaan deze pagina aan.

Zelf zilte planten kweken is leuk én leerzaam! Zilte planten groeien net iets anders dan andere planten. Ze hebben namelijk zout water nodig tijdens het groeiproces. Bij de zadenpakketjes ontvang je de lesbrief ‘Zilte zaden kweken’. Daarmee leer je jouw leerlingen stap voor stap hoe ze de lekkerste plantjes zaaien, opkweken, verzorgen, oogsten en bereiden. De lesbrief bevat ook een linkje naar een instructievideo, die video kun je hieronder alvast bekijken.

De voorwaarden

– Het pakket kan alleen aangevraagd worden door basisscholen uit Zeeland.
– Per Zeeuwse basisschool mag 1 klas zich aanmelden (de lesbrief is het meest geschikt voor de bovenbouw).
– Scholen die in 2023 een zadenpakket hebben aangevraagd kunnen niet meedoen.
– Je ontvangt 25 pakketjes met strandbietzaden.
– Je ontvangt de lesbrief ‘Zilte zaden kweken’
– De actie loopt t/m 11 maart, maar op = op.

Alvast aan de slag

Woon je niet in Zeeland of kun je gewoon niet wachten om aan de slag te gaan? Download dan alvast de lesbrief of bekijk de instructievideo hieronder. Voldoe je niet aan de voorwaarden voor de gratis zadenpakketten? Je kan de zaden ook zelf bestellen via de IVN webwinkel.

Het aanvraagformulier vind je onder de video.

 

Dit zadenpakket wordt je aangeboden door IVN Natuureducatie, Jong leren Eten Zeeland en de Provincie Zeeland.

 

Gegevens school

Let op: we verzenden alleen naar adressen waar een school is gevestigd. Vul dus het adres in van de school en niet een prive adres.

Privacy

IVN verwerkt je gegevens voor correspondentieredenen. Ook verwerken wij je gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer weten? Raadpleeg ons Privacy- en cookiestatement.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontdek meer over

Deel deze pagina