E-learning: aan de slag met schooltuinieren

E-learning: aan de slag met schooltuinieren

Zeeland 28 juni 2022

Hoe maak je een teeltplan, wanneer ga je zaaien en hoe kun je planten het beste verzorgen? Dat leer je allemaal in de korte online cursus Schooltuinieren. De e-learning is speciaal gemaakt voor groene vrijwilligers die leerkrachten willen ondersteunen bij tuinieren op een basisschool of buitenschoolse opvang.

Gezond eten is de basis van gezond leven. En als kinderen in de schooltuin hun eigen groenten en fruit kweken, dan leidt dat niet alleen tot meer kennis, maar ook tot anders eten. 85 procent van de leerkrachten wil graag schooltuinieren, maar weet niet goed hoe ze daarmee moeten beginnen. De grootste struikelblokken zijn het gebrek aan tijd en kennis. Zij kunnen de hulp van groene vrijwilligers mét moestuinkennis goed gebruiken. 

Ben jij leerkracht op een basisschool? Of ben jij die enthousiaste groene vrijwilliger die wil ondersteunen bij schooltuinieren, maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Dan is deze korte cursus iets voor jou. In vijf modules leer je in je eigen tempo alles over het schoolmoestuinseizoen: van het voorbereiden van de tuin, tot het zaaien, verzorgen en oogsten van groenten en bloemen. De e-learning kun je kosteloos volgen. Bekijk de e-learning en ga aan de slag! 

Ga naar de e-learning

Deze e-learning is onderdeel van de Menukaart Moestuinieren van IVN, Jong Leren Eten Zeeland en de zeeuwse NME. Het aanbod bestaat uit de e-learning Schooltuinieren, de opleiding tot Moestuincoach en de NME-cursus Moestuinieren en koken uit de schooltuin.

Deel deze pagina