Kind & Natuur

IVN werkt aan een (be)leefwereld waar contact tussen kind en natuur vanzelfsprekend is, zodat ze spelenderwijs een band opbouwen met de natuur. Thuis, in de buurt en op school. Zo ontdekken ze zelf de waarde van de natuur. Goed voor het kind en goed voor de natuur. In Zeeland gaan natuurouders met schoolklassen op pad, organiseert de Scharrelkidsclub elke zomer activitieten op Terra Maris en ligt een Groen Schoolplein in Burgh-Haamstede.

Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen

 IVN Zeeland roept samen met haar partners op tot een Groene (r)evolutie Zeeuwse Schoolpleinen. Onze ambitie is dat binnen maximaal 1 schoolgeneratie álle Zeeuwse scholen de beschikking hebben over hun eigen groene speel- en leerplek. www.ivn.nl/groenerevolutiezeeland 

Natuurouders

IVN Natuurouders zijn ouders, grootouders of andere volwassenen die een grote betrokkenheid hebben bij wat hun (klein)kind op school leert, en die het leuk én zinvol vinden om samen met kinderen op onderzoek te gaan in de natuur. Zij volgen de IVN cursus Natuurouder, om daarna de leerkrachten te ondersteunen bij natuureducatie op school.

Accepteer cookies