Opleiding tot Schoolgids in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

IVN ziet de natuur als het beste leslokaal voor kinderen. Een plek waar ze alle ruimte krijgen om spelenderwijs de wereld te ontdekken, er te leren en te groeien. In Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen bieden we daarom diverse natuurbelevingsprogramma’s voor het basisonderwijs. Deze programma’s worden begeleid door vrijwillige IVN-schoolgidsen.

Om ook de komende jaren zoveel mogelijk kinderen natuuronderwijs in de duinen te kunnen bieden, organiseert IVN Brabant in het voorjaar van 2023 een opleiding voor nieuwe schoolgidsen. Deze opleiding bestaat uit:

 • Opleidingsdag op woensdag 6 september, 9.00 – 13.00 uur
  Je maakt kennis met de organisatie en andere nieuwe gidsen. Samen verkennen we de vijf scholenprogramma’s in de duinen.
  .
 • Meelopen met een programma (periode: 4 september t/m 3 november)
  Je kiest een van de programma’s* en kijkt mee bij een ervaren gids.
  .
 • Zelfstandig een programma draaien met coach (periode: 4 september t/m 3 november)
  Je draait hetzelfde programma* nog een keer, maar begeleidt het dit keer zelf. Er is een ervaren gids bij om mee te kijken.
  .
 • Terugkomdag (datum nader te bepalen)
  We bespreken de ervaringen opgedaan tijdens het stagelopen en behandelen hierbij een stuk theorie over pedagogiek en het begeleiden van verschillende leeftijdsgroepen.

* Tijdens de opleiding focussen we eerst op het draaien van één programma. Je kan – als je dat wil – op den duur alle programma’s begeleiden.

Wil jij de opleiding tot schoolgids volgen?

Heb jij interesse om als schoolgids aan de slag te gaan in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen? Meld je via onderstaande knop aan! Eerst nog wat meer weten over schoolgidsenwerk in de duinen? Klik hier voor meer informatie.

Waar
Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen
Bekijk op Google Maps
 • Kosten:
 • Aanmelden verplicht: Ja

Marion de Cocq

Projectleider Zuid

Ontdek meer over

Deel deze pagina