Meld je aan voor de Gezonde Smikkelweken

Groningen 21 maart 2023

De inschrijving voor de Gezonde Smikkelweken – het grootste groenten inspiratie programma voor kinderen – is geopend. Tijdens deze 3e editie gaan maar liefst 90.000 kinderen op 1.000 BSO’s op groenten-ontdekkingstocht. Het grote succes van de afgelopen 2 jaar smaakte naar meer. Daarom kunnen dit jaar BSO’s in heel Nederland zich weer inschrijven voor de 2e week van de zomervakantie in hun regio.

Wat houdt het in?

BSO’s ontvangen tijdens de zomervakantie groenten-activiteiten om samen met de kinderen een week lang te koken, bakken en spelen met groenten. Spelenderwijs ontwikkelen ze voedselvaardigheden, werken ze aan hun smaakontwikkeling en leren ze over gezonde en duurzame voeding. Ook is er een online platform met BSO-activiteiten voor de rest van de zomervakantie. Tenslotte krijgen alle kinderen een Kook- en Speelboek mee naar huis voor een zomer lang gezonde en duurzame pret. Het mooie is dat alles krakend vers bij jullie op locatie wordt bezorgd, zodat het geen gedoe oplevert. En alles is in lijn met de richtlijnen van het Voedingscentrum en Gezonde Kinderopvang.

Meedoen is makkelijk, dus meld je snel aan!

Initiatiefnemer Stichting Spoony, Jong Leren Eten en vele andere partners zorgen ervoor dat het programma niet alleen barst van de gezonde en duurzame pret, maar ook financieel zeer laagdrempelig is voor alle BSO’s. Locaties betalen slechts een eigen bijdrage van €39,95 per locatie, ongeacht het aantal deelnemende kinderen. Meld jouw locatie dus snel aan, want het aantal plekken is beperkt en vol = vol!

 

PS: Ben je benieuwd naar de enorm positieve ervaringen van vorig jaar of het wetenschappelijke onderzoek dat Jong Leren Eten samen met het Louis Bolk Instituut gedaan heeft? Check www.gezondesmikkelweken.nl.

Ontdek meer over

Deel deze pagina