Tuin en moestuin

Gratis les over de wortel

Groningen 8 april 2024

Vanochtend was de online moestuinles met in de hoofdrol de wortel. Ruim 150 onderbouwgroepen uit Noord-Nederland deden mee met de interactieve en inspirerende les.

Hoeveel weten kinderen eigenlijk al over de wortel? Hoe zien de zaadjes er bijvoorbeeld uit? Hoe lang duurt het voordat je een wortel kunt oogsten? Wist je dat als je de wortel in de grond laat zitten, er bloemetjes aan groeien? En dat er uiteindelijk zaadbolletjes aankomen met een soort ‘klittenband’ die aan dieren blijven kleven, waardoor zij de zaadjes verspreiden.

Het is de Week van de Schooltuin en in deze speciale week leren kinderen hoe je moet zaaien en hoe planten groeien. Schooltuinieren is een perfecte manier om kinderen in contact te brengen met gezonde groenten. Het zelf zaaien, verzorgen en oogsten van groente en fruit draagt bij aan kennis over en betrokkenheid bij voeding en natuur. In de schoolmoestuin wordt het zaadje geplant voor een gezonde en natuurbewuste generatie. Het is leuk, gezond en lekker! Kinderen zijn buiten bezig en leren niet alleen over hoe groente en fruit groeit, ruikt en smaakt, maar ook over de dieren die in de schooltuin leven, zoals de wormen onder de grond en de wilde bijen die voor bestuiving zorgen.

Heb je de online les gevolgd of ben je op een andere manier enthousiast geworden over moestuinieren en wil je in de klas nog verder met dit thema? Vraag dan hier de gratis wortelles aan.

Gratis les over de wortel aanvragen

De gratis digitale moestuinles is aangeboden door het programma Jong Leren Eten in de drie noordelijke provincies.

Ontdek meer over

Deel deze pagina