Landschap

Ontdek de magie van de herfst in Gelderland met IVN Natuureducatie

Gelderland 10 oktober 2023

Het naseizoen staat voor de deur, en daarmee ook de betoverende tijd van paddenstoelen, karakteristieke bomen en kleurrijke taferelen in de natuur. Dit is hét moment om samen met IVN Natuureducatie de magie van de herfst te beleven. IVN nodigt iedereen uit om naar buiten te gaan met de bundel vol herfstinspiratie of tijdens een van de excursies.

Herfstwandeling is heel gezond

Terwijl de dagen korter en kouder worden, voelen mensen zich soms minder gemotiveerd om naar buiten te gaan. Om een ‘herfstdip’ te voorkomen is het juist heel belangrijk om naar buiten te gaan. Talloze onderzoeken tonen aan dat tijd in de natuur aanzienlijke gezondheidsvoordelen oplevert. Naast fysieke fitheid draagt het ook bij aan creativiteit, concentratie en een positieve stemming.

Bundel aan natuurinspiratie

IVN Natuureducatie nodigt iedereen uit om de prachtige Gelderse natuur in de herfst te ontdekken. Om het je makkelijker te maken is er nu een gratis online herfstbundel vol met natuurinspiratie. Deze bundel bevat onder andere zoekkaarten om paddenstoelen en herfstbladeren te leren herkennen, tips voor het creëren van een diervriendelijke tuin in de herfst, boeiende podcasts en andere natuurtips. Ga met de herfstbundel op pad en leer alles over dit prachtige seizoen.

Bekijk de gratis online herfstbundel

 

Paddenstoelenexcursie met IVN-gids

De prachtvlamhoed, parelstuifzwam en de bekende vliegenzwam: de herfst brengt een overvloed aan paddenstoelen met zich mee. Ga dit seizoen op pad met een IVN-gids, op zoek naar de verschillende soorten schimmels en paddenstoelen die in jouw omgeving te vinden zijn. Ook leuk om tijdens de herfstvakantie te doen!

 

Bekijk alle paddenstoelen excursies in Gelderland

Ontdek meer over

Deel deze pagina