De tijd van paddenstoelen, karakteristieke bomen en kleurrijke taferelen is aangebroken. We nodigen je uit om op ontdekking te gaan met onze gratis online herfstbundel die je helpt om te ontspannen in de natuur, meer te leren en de herfst optimaal te beleven. Op naar een magisch seizoen!

Inhoud van de herfstbundel

Zoekkaarten

Boombladeren: kan jij een boomsoort herkennen aan de hand van zijn bladeren? Kijk eens naar de bomen in je omgeving en laat je verwonderen!

Paddenstoelen: gebruik de paddenstoelen-zoekkaart en leer welke paddenstoelen je tegen bent gekomen, waar je ze kunt vinden en nog veel meer.

Groen om te doen

Maak een voederhuisje voor egels: voor de egel zijn nest- en schuilplaatsen erg belangrijk. Wil jij de egel ondersteunen met het maken van een beschut plekje voor het bouwen van hun nest?

Zaadbommen maken: met bloeiende planten, struiken en bomen help je wilde bijen aan voedsel. Zorg dat er altijd wat te snacken is bij jou in de buurt. Bijen kunnen jouw hulp gebruiken van het vroege voorjaar tot de late herfst.

Podcasts, artikelen over…

Ontspannen in de natuur

In de natuur zijn helpt om echt tot jezelf te komen. Het herhalende karakter van de geluiden werkt kalmerend op ons en helpt om meer te ontspannen. Ga ook eens aan de slag met de rustgevende, ontspannende werking van de natuur. 

Leren over de natuur

Vooral in de herfst schieten de paddenstoelen uit de grond. IVN helpt je graag om alles over paddenstoelen te weten te komen! Ga op ontdekking en leer op welke plekken paddenstoelen groeien, hoe je de perfecte foto maakt en nog veel meer weetjes.

De natuur helpen

Grote, groene veranderingen kunnen klein beginnen. Bij jou bijvoorbeeld! Ga aan de slag in jouw tuin, op je balkon, of in je buurt. We bieden je leuke doe-tips voor in en om het huis. Leuk voor jezelf of met kinderen. Laat je inspireren en help de natuur een handje.

IVN Natuurquiz

Hoe goed is jouw kennis van de Nederlandse natuur? Daag jezelf uit en test jouw natuurkennis door aan de slag te gaan met de IVN Natuurquiz. We wensen je heel veel plezier!

Naar buiten: herfstactiviteiten

Bekijk alle

Beleef een magische herfst

Ga met onze herfstbundel op ontdekking en leer alles over dit prachtige seizoen.

Download herfstbundel