Burendag 2023 Zeewolde Waterbuurt Buurt vergroenen

Zeewolde Burendag 2023

Flevoland 26 september 2023

Burendag is elk jaar weer een mooi moment om met de buurt samen te komen voor de straat of wijk. Vanuit IVN Natuureducatie weten we dat dit ook een mooi moment is om aan de slag te gaan met de hoeveelheid groen in de buurt. Want: groen verbindt! Daarom organiseerden we op meerdere plekken in Flevoland activiteiten die daaraan bijdroegen. In Zeewolde kon de buurt meedoen aan verschillende workshops.

Workshops in Zeewolde

In de Waterbuurt in Zeewolde konden bewoners meedoen aan een aantal workshops, gericht op natuur in de tuin. Ze konden bijvoorbeeld een bijenhotel maken, een nestkastje of zaadbommen.

Afgelopen lente gaven we in deze buurt al een workshop Levende Tuin. Tijdens deze workshop leerden we bewoners hoe ze hun tuin zo goed mogelijk in kunnen richten. Tijdens Burendag gaven we de bewoners extra handvatten om zelf aan de slag te gaan. We legden bewoners bijvoorbeeld uit waarom biodiversiteit zo belangrijk is en wat ze nu met de zaadbommen, bijenhotels en nestkastjes kunnen doen.

Burendag 2023 Zeewolde Waterbuurt Burendag 2023 Zeewolde Waterbuurt

Natuur in jouw buurt

Voor natuurgebieden moet je vaak op de fiets, met het OV of de auto. Maar natuur vind je ook in je eigen buurt. Denk aan parken, een natuurspeeltuin of je eigen tuin. Ook aan de slag in jouw buurt? Bekijk wat jij kunt doen! Zo maken we met elkaar elke buurt in Flevoland groen.

Doe mee!

 

Ontdek meer over

Deel deze pagina