Natuuroudercursus bij IVN Dronten en IVN Lelystad binnenkort van start

Flevoland 18 april 2024

Aanmeldperiode geopend

Op 24 mei starten IVN gemeente Dronten en IVN Lelystad met een Natuuroudercursus. In 4 bijeenkomsten leren geïnteresseerde ouders, grootouders en andere volwassenen hoe je de natuur naar de scholen kunt brengen. Kennis over de natuur is handig maar niet nodig. Het enthousiasme staat voorop. Meld je nu aan!

Leerkrachten ondersteunen

In de natuur zijn en bezig zijn met de natuur is goed voor kinderen. Voor hun gezondheid en hun ontwikkeling. En kinderen die veel bezig zijn met natuur, willen die, als ze groot zijn, ook beter beschermen. Meer dan genoeg reden om kind en natuur met elkaar in contact te willen brengen. In de vrije tijd en op school. Met de cursus natuurouder leren ouders, grootouders en andere volwassenen uit Dronten en Lelystad hoe ze een groene schoolgids of leerkracht kunnen ondersteunen bij lessen. Dankzij deze hulp is er meer tijd en aandacht voor de individuele kinderen en zijn er activiteiten mogelijk die voor een groene schoolgids leerkracht alleen niet te doen zijn. Een mooie toevoeging dus.

Vier ochtenden

De cursus wordt gegeven op vier vrijdagochtenden: 24 mei, 7 juni, 21 juni en 4 oktober (2x in Lelystad en 2x in Dronten). De kosten zijn € 20,- per persoon. De bijeenkomsten duren 2,5 uur en omvatten observatiemogelijkheden, een cursusboek, begeleiding en uiteraard koffie en thee.

Meer informatie

Of neem contact op met Esther Dol van IVN Flevoland flevoland@ivn.nl.

 

Deel deze pagina