Kinderopvang in Flevoland op voedselontdekkingstocht

Kinderopvang in Flevoland op voedselontdekkingstocht

Flevoland 17 maart 2022

Van kinderdagverblijven tot BSO’s en gastouders. Tijdens de succesvolle inspiratiesessie voedseleducatie waren zij aanwezig om een indruk te krijgen van de mogelijkheden rondom voedsel binnen de kinderopvang in Flevoland.

De kinderopvang is een fantastische plek om kinderen in contact te brengen met voedsel en gezond eten. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en spelenderwijs ontdekken zij waar hun voedsel vandaan komt en hoe lekker gezond eten is! Maar waar moet je beginnen? Tijdens de inspiratiesessie kregen de aanwezigen daar meer grip op.

Inspiratie

Op verschillende manieren werden deelnemers geïnspireerd. Tijdens de workshops; De boer op, Gezonde traktatie, Moestuinieren, Smaakplezier en Makkelijk koken werden tips, trucs en voorbeelden gedeeld.

Flyer voedsel ontdekken kinderopvangOok werd de flyer “Voedsel ontdekken in de kinderopvang Flevoland” gedeeld. In deze flyer staan verschillende mogelijkheden voor de kinderopvang rondom voedsel. Ga samen moestuinieren, speel het Smaakspel en doe mee aan ‘Gezond Smikkelen’. Of trek allemaal je laarzen aan en maak kennis met één van de vele boerderijen die Flevoland rijk is.

Smakelijke ontdekkingsreis gewenst! Download hier de flyer

 

Gezonde Kinderopvang

Naast inspiratie werd er ook informatie gedeeld. Zo vertelde Mirande Bron (SKA/Gezonde Kinderopvang) ook meer over Gezonde Kinderopvang, en hoe je kunt werken aan een gezonde leefstijl van kinderen en de deskundigheid van medewerkers. Doe mee aan de scholing Een Gezonde Start en wordt Gezonde Kinderopvang; deelname is gratis.

Lekker Naar Buiten

Naar buiten met de kinderen, of activiteiten rondom voedsel doen organiseren? Als Gezonde Kinderopvang kun je met de subsidie ‘Lekker Naar Buiten bijdrage‘ van het programma Jong Leren Eten, kun je deze activiteiten bekostigen.

Deel deze pagina