Landschap

Kinderambassadeurs van de natuur op eerste avontuur in Wisentbos

Flevoland 5 april 2024

De Flevolandse Kinderambassadeurs van de Natuur gingen woensdag 3 april op natuurexcursie in het Wisentbos. Kinderambassadeurs van de natuur zijn natuurjournalisten in de dop. Zes kinderen leren waarom de natuur zo leuk en belangrijk is. Ze maken filmpjes en foto’s van wat ze beleven en delen dit via social media met hun directe omgeving. In de komende activiteiten krijgen de kinderen workshops over fotografie, social media en podcasts en krijgen de kinderen hiervoor de juiste handvatten. Deze middag kregen ze een rondleiding van IVN’er Dirk de Haan, die hen van alles leerde over de Flevolandse natuur.

Op avontuur in de natuur

Naschoolse activiteiten en hobby’s: veel kinderen gaan gamen of tv kijken. Maar niet deze kinderen, zij gaan het liefst de natuur in! Daarom gaven ze zich afgelopen winter op voor het IVN-programma Kinderambassadeur van de Natuur. Vandaag gingen Bram, Jelle, Juhlius, Kirsten, Larissa en Lars van start met een excursie in het Wisentbos in Dronten: hun eerste avontuur als ambassadeur van de natuur.

Kinderambassadeurs Bram, Jelle, Juhlius, Kirsten, Larissa en Lars gaan van start

Flevolandse natuur

Gewapend met een tas vol natuurgadgets, zoals een loep, verrekijker en zoekkaarten, gingen de kinderen op pad. Tijdens de excursie kregen de kinderen uitgebreide uitleg over het natuurgebied. Welke bomen, planten en bloemen groeien er allemaal en welke dieren kun je spotten? ‘Een reiger!’ spotte Juhlius gelijk. ‘Er zitten hier verschillende nesten van de reiger.’ legt Dirk uit. Onder begeleiding van Dirk gingen de kinderen het bos in op zoek naar eierschalen van de reiger. Een paar mooie vondsten gingen mee naar huis om aan hun ouders te laten zien.

Actief in de natuur

Het was een regenachtige dag en veel watervogels verscholen zich, maar toch hebben de Kinderambassadeurs een ijsvogel gespot met hun verrekijker. Aan het einde van de dag polsten we wat het leukste deze middag was. ‘Alles!’ riepen de Kinderambassadeurs in koor.

Over de Kinderambassadeurs van de Natuur

Kinderambassadeurs van de Natuur wordt georganiseerd door IVN Flevoland en WEL in Flevoland en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Flevoland, Gemeente Noordoostpolder, Gemeente Dronten en het Cultuurfonds.

Kinderambassadeurs op ontdekkingstocht in de natuur

Ontdek meer over

Deel deze pagina