Eerste Klimaatmarkt in Lelystad op 29 oktober

Eerste Klimaatmarkt in Lelystad op 29 oktober

Flevoland 27 oktober 2022

Het klimaat heeft het stevig te verduren. Reden om daar in de Klimaatweek aandacht aan te besteden. Er moeten met meer urgentie heel veel maatregelen worden getroffen om het tij te keren. U kunt daarbij ook helpen.

Als opening van die klimaatweek organiseren de klimaatburgemeester en IVN Lelystad de Klimaatmarkt Lelystad en wel op 29 oktober, aanvang 10:30 uur bij basisschool de Kring, Schouw 20-03. Veel partijen hebben zich aangesloten bij dit initiatief: comité Bultpark, de Groene Sluis, Groen Links, KNVV, Landschapsbeheer Flevoland, Lelystad Schoon, NBV, Natuur en Milieufederatie Flevoland, platform Circulair Lelystad, Partij voor de Dieren, Repaircafé Lelystad, de Ruiltuin en de gemeente. Voor de markt is subsidie aangevraagd bij Natuur en Milieufederatie Flevoland (Fonds Verbraaken).

Het belooft een feestelijke markt te worden met een quiz voor de kinderen en een echte Afvalbingo! Wethouder Kruis opent de markt om 11:00 uur. Daarbij neemt hij het Groene Manifest in ontvangst en zal hij de nieuwe klimaatburgemeester, Janneke Pikkert, de circulaire ambtsketen van de scheidende klimaatburgemeester Jaap Knip omhangen. Het Groene Manifest is een oproep van de partners om, samen met gemeente, bedrijven en instellingen, groene acties, activiteiten en projecten te ontwikkelen. Daar is soms al een begin mee gemaakt, maar het Manifest benadrukt nog eens de gezamenlijkheid en de urgentie. Iedereen kan zich hierbij aansluiten. Bij voorbeeld door vrijwilliger te worden bij een van de verenigingen op de markt.

Wil u ook meedoen? Bezoek dan de markt en neem vooral de toekomst, uw (klein)kinderen, mee! Tot ziens op de markt!

 

klimaat markt lelystad

Deel deze pagina