Flevoland
Kind & Natuur
maandag28jun2021

Eerste bezoeken aan de nieuwe educatieboeren in Flevoland

De eerste klassen zijn langs geweest bij de nieuwe educatieboeren, een groot succes! Groep 7 van Basisschool de Toermalijn was een van de klassen. Deze leerlingen hebben mogen ruiken, proeven en zien hoe het eraan toe gaat op de melkveeboerderij van Carla en Johan Dekker. ‘Dit leer je niet uit een boekje, maar alleen door zelf te ontdekken en beleven’ vertelt leerkracht Leon van der Kevie.

De lokale Omroep Zeewolde is langs geweest om de excursie vast te leggen. Bekijk hieronder de video over de boerderijexcursie van de Toermalijn.

In eigen omgeving op boerderijexcursie

Ook in de gemeenten Dronten en Noordoostpolder zijn ondertussen de eerste, succesvolle, lessen gegeven. Verspreid over Flevoland zijn er verschillende getrainde educatieboeren. Variërend van akkerbouwers, fruittelers, pluimveehouders en melkveehouders. Deze boeren geven kinderen de kans om zelf te ervaren waar hun voedsel vandaan komt. Elke school in Flevoland kan in eigen omgeving op boerderijexcursie. Wil je met jouw klas ook op bezoek bij een boer? Scholen kunnen deze lessen in hun gemeente boeken via de NDE-gids van IVN Flevoland en voor de Almeerse scholen via Stad & Natuur.

Provinciale coalitie DuurzaamDoor

Boerderijeducatie maakt onderdeel uit van het voedseleducatie-project in Flevoland. Ons doel? Alle kinderen in Flevoland gaan op voedselontdekkingstocht, zodat zij leren om zelf gezonde en duurzame voedselkeuzes te maken. Dit project is mogelijk gemaakt door ondersteuning vanuit de provinciale coalitie DuurzaamDoor en het landelijke programma Jong Leren Eten en is uitgevoerd in samenwerking met de Flevolandse gemeenten.

DuurzaamDoor