Flevoland
Recreatie
Vanaf
dinsdag08feb202213:30

Gastheer van het Landschap Nationaal Park Nieuw Land 2022

Nationaal Park Nieuw Land is het grootste man-made natuurpark ter wereld. Een bijzonder stukje Nederland, dat nog door veel Nederlanders (her)ontdekt kan worden. Als recreatie- of horecaondernemer kun je daar de vruchten van plukken.

Een ondernemer die de bijzondere waarden van zijn eigen gebied goed kent en weet uit te dragen, is een interessante gastheer. Kun jij je gasten vertellen wat er allemaal in jouw gebied te zien en te doen is en weet je dit te vertalen naar toeristische producten? Word dan Gastheer van het Landschap Nationaal Park Nieuw Land en verrijk het verblijf van je gasten!

IVN Gastheer van het Landschap Nationaal Park Nieuw Land

In het voorjaar van 2022 start Nationaal Park Nieuw Land met de tweede editie van Gastheer van het Landschap. Een op maat gemaakt programma over Nationaal Park Nieuw Land voor recreatieondernemers. Het doel is om de deelnemers onder te dompelen in de geschiedenis, flora en fauna, maar ook de merkidentiteit van het nationaal park. Nog belangrijker; de deelnemers vormen onderling een netwerk van ambassadeurs die nieuwe samenwerkingen aangaan en nieuwe belevingen in het gebied ontwikkelen. Belevingen die naadloos aansluiten bij het avontuurlijke karakter van Nationaal Park Nieuw Land.

Samen met de andere deelnemers bouw je aan een duurzaam recreatienetwerk van ondernemers die gezamenlijk de kwaliteiten van het gebied uitdragen. In samenwerking ontwikkel je activiteiten en producten waarmee je het gebied kunt promoten, meer klanten kunt bereiken en hen een optimale beleving kunt bieden. Een extra service, wat het verblijf én het gebied aantrekkelijker maakt.

Meld je aan

Cursusopzet en data

De cursus bestaat uit drie dagdelen, een veldexcursie en een terugkombijeenkomst. Na het volbrengen van de cursus mag je je als ondernemer profileren als IVN Gastheer van het Landschap met een bijbehorend gevelbordje.

Dag 1 Dinsdag 8 februari 13:30-17:30
Dag 2 Dinsdag 22 februari 13:30-17:30
Dag 3 Dinsdag 8 maart 13:30-17:30
Dag 4
(Veldexcursie)
Dinsdag 12 april

10:30-17:30
incl. lunch

Terugkomdag mei 2022  

Volledig Coronaproof

Uiteraard is de cursus coronaproof en worden de bijeenkomsten aangepast aan de dan heersende maatregelen. Waar kan, zijn de bijeenkomsten fysiek in een ruime en goed geventileerde ruimte. Als nodig, worden de theoriegedeelten online gegeven, aangevuld met buitenexcursies in kleine groepjes. We communiceren hier ca. 2 weken voorafgaand aan de cursusdata over.

Voor wie?

Alle organisaties in en rondom Nationaal Park Nieuw Land, bijvoorbeeld: verblijfsaccommodaties, jachthavens, B&B, riviercruises, charters, horeca, dagrecreatiebedrijven, agro-ondernemers (B&B, boerderijwinkels), musea, VVV’s.

Kosten en aanmelden

Dankzij de financiële bijdrage van Nationaal Park Nieuw Land en partners, kost deelname aan het programma Gastheer van het Landschap slechts €50,- per deelnemer in plaats van het standaardtarief van €250,-. Dit is inclusief lesmateriaal, vier cursusdagen, koffie/thee, een feestelijke afsluiting van de cursus met certificaat en een gevelsticker, en de terugkomdag. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen aan de cursus. 

Partners

In samenwerking met Nationaal Park Nieuwland en Visit Flevoland wordt deze editie van IVN Gastheer van het Landschap opgezet. Meer informatie De cursus wordt uitgevoerd door IVN Flevoland samen met lokale organisaties.

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in de cursus IVN Gastheer van het Landschap en wil je meer informatie? Neem dan contact op met Inge Beukema van IVN Flevoland via i.beukema@ivn.nl. Neem ook eens een kijkje op
www.gastheervanhetlandschap.nl.


Algemene informatie

dinsdag 8 februari 2022 - 13:30 tot dinsdag 12 april 2022 - 17:30
Locatie: 
Nationaal Park Nieuw Land
Nederland