JongerenEvent Water & Klimaat

Jaarlijks dagen we Technasium leerlingen uit de drie noordelijke provincies uit om met creatieve Ideeën te komen rond het thema Water & Klimaat. Opdrachtgevers zijn de waterschappen en provincies. Tijdens een spetterend eindevent presenteren de jongeren hun ideeën.  

Opdracht klimaatadaptatie; een gebied zo slim mogelijk inrichten 

Hevige regenbuien kunnen zorgen voor veel wateroverlast. Langere tijden van droogte en een toename van zonnige dagen kunnen leiden tot watertekorten en hittestress. We zullen ons moeten aanpassen aan deze veranderende weersomstandigheden. Maar hoe kunnen we dat doen? Die vraag stellen waterschappen en provincies aan jongeren. Deze organisaties vinden het belangrijk om te laten zien dat goed waterbeheer belangrijk is bij klimaatwijzigingen. Door leerlingen hierbij te betrekken vergroot je bij hen het bewustzijn over klimaatverandering en laat je ze meedenken over hun toekomst.

Jongeren impact laten maken 

Klimaatverandering, biodiversiteit, energietransitie; er gaat tegenwoordig geen dag voorbij zonder dat je deze begrippen ergens in de media tegenkomt. Het zijn grote vraagstukken, waar we met zijn allen iets mee moeten. Ook jongeren spreken zich steeds vaker uit over deze thema’s en willen gehoord worden. Via dit project in het voortgezet onderwijs geven opdrachtgevers de jongeren een stem. En krijgen zij verfrissende en creatieve oplossingen voor uitdagingen waar zij bijna dagelijks mee te maken hebben.