Zuid-Holland
Natuur
Op
zaterdag21sep201910:00

Training Natuurpaden maken

Het maken en laten ontdekken van natuurpaden biedt een schat aan mogelijkheden om een omgeving te verkennen en te beleven. Wat zijn mogelijkheden en beperkingen bij natuurpaden? Welke vormen kun je gebruiken? Hoe formuleer je geschikte, uitdagende opdrachtjes?

Om daar achter te komen organiseert de werkgroep DKV in Zuid-Holland in samenwerking met IVN Delft en IVN Zuid-Holland een training op 21 september in Delft. De training wordt geleid door Ton Lommers. Je gaat naar huis met inspiratie en kan zelf aan de slag met natuurpaden maken voor allerlei soort publiek.

Hoe ziet de dag eruit?

Het wordt een praktische dag. Aan de hand van een door de deelnemers 's morgens spontaan uitgezet "oefenpaadje" wordt bekeken welke richtlijnen er voor een natuurpad voor gezinnen zouden kunnen gelden. Daarna wordt nagegaan welke items geschikt zijn om in een natuurpad te verwerken en hoe je daar het beste vorm aan kunt geven. Alle resultaten worden in een verslag opgenomen, dat na afloop van de training ook aan de deelnemers zal worden toegestuurd.

Voor wie?

Natuurgidsen, gidsen in opleiding en andere actieve IVN-ers die graag meer willen weten over hoe op een zo leuk mogelijke manier een natuurpad kan uitzetten.

Trainingsmateriaal:

In deze training wordt gebruik gemaakt van de ideeënbundel ‘Avontuurlijk op pad’ (t.w.v. 14,50 euro). Deze bundel kan je voorafgaand aan de training met 4,50 euro korting (dus voor 10 euro) kopen. De training zelf is gratis. 

Locatie, tijden en Kosten:

  • De training vindt plaats in Duurzaamheidscentrum De Papaver, Korftlaan 6 in Delft.
  • De training begint om 10.00 u, inloop vanaf 09.30 u. en duurt tot 16.00 u.
  • Deelname is gratis.
  • Neem zelf je eigen lunch mee. Voor koffie, thee en soep wordt gezorgd. 

Aanmelden

Je kunt je hier aanmelden. Je ontvangt een bevestiging van deelname en voor aanvang van de training praktische informatie. Er kunnen maximaal 20 IVN-ers deelnemen aan deze training.

Meer weten?

Bij vragen kun je terecht bij Ton Lommers: tonlommers@casema.nl 

Algemene informatie

zaterdag 21 september 2019 - 10:00
Locatie: 
Duurzaamheidscentrum 'De Papaver'
Korftlaan 6
2616 LJ Delft
Nederland
Google Maps image