Natuur & Recreatie

Recreatie in de natuur versterkt de band tussen mens en natuur. Tegelijkertijd is het belangrijk dat door natuurrecreatie geen schade ontstaat aan de natuur. Daarom werkt IVN aan het vergroten van draagvlak voor de instandhouding van de Nederlandse natuur, zodat we daar nu en in de toekomst van kunnen blijven genieten. Recreatieondernemers zien wij als de schakel tussen de natuur en haar bezoekers. Daarom hebben we de ambitie om net als in de andere provincies ook in Flevoland horeca- en recreatieondernemers op te leiden tot IVN Gastheer van het Landschap.

Gastheer van het Landschap

Tijdens het programma IVN Gastheer van het Landschap worden ondernemers zich meer bewust van de meerwaarde van natuur voor hun onderneming. Ondernemers leren onder andere over de ontstaansgeschiedenis van het landschap, de bijzondere waarden van de natuur en de kenmerkende flora en fauna. Samen met andere deelnemers van het programma en (lokale) partijen bouwen ondernemers aan een duurzaam recreatienetwerk dat gezamenlijk de kwaliteiten van het gebied uitdraagt.

In samenwerking ontwikkelen de ondernemers activiteiten en natuurbelevingsconcepten, waarmee ze de bezoekers enthousiasmeren voor natuur, hen een optimale beleving bieden en waarmee ze het gebied gezamenlijk op de kaart zetten. Een extra service, die elke onderneming én het gebied aantrekkelijker maakt! Lees meer over het IVN programma Gastheer van het Landschap.

In Flevoland willen we starten met het IVN Gastheer van het Landschap programma. Ben jij horeca- of recreatieondernemer in Flevoland en wil je meer weten over het prachtige landschap en de natuur in de omgeving waarin jij gastheer of gastvrouw bent? Laat het ons weten door een mail te sturen naar Ilse Suijkerbuijk.

Als gemeente of recreatienetwerk interesse om in jouw regio een netwerk op te starten van trotse en bewuste Gastheren van het Landschap? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.