Jongeren

WoesteLand

‘Van onderen!’ Een weekend wilgenknotten in de Achterhoekse polder is niet voor watjes. 14 jongeren klommen in een letterlijk ijskoud weekend in februari met zagen de boom in en waarschuwden elkaar om de haverklap voor neerstortende takken. WoesteLand is de jongerenclub van IVN en organiseert gezellige, duurzame low-budget activiteiten en vakanties waar jongeren samen werken in de natuur. Alle natuurliefhebbers van 12 tot en met 30 jaar mogen mee. In 2017 waren er 20 activiteiten, waarmee 375 jongeren werden bereikt. Daarnaast organiseerde de WoesteLand Academie 7 trainingen voor 125 volwassenen van binnen én buiten IVN. Zij leren op de academie om hun activiteiten over natuur of duurzaamheid aantrekkelijk te maken voor deelnemers tot 30 jaar. 

WoesteLand

Jongeren Adviesbureau

Proberen te overleven in de Hollandse Duinen à la Expeditie Robinson. Of via een survivalbaan ontdekken hoe je kunt samenwerken met de natuur. Het zijn een paar voorbeelden van beleefactiviteiten voor toeristen die klas 2 van het Haagse Technasium Maris College ontwikkelde. Ze kregen die opdracht van het ministerie van Economische Zaken toen de Hollandse Duinen was verkozen tot een van de vier mooiste natuurgebieden van Nederland.

Met actuele en concrete opdrachten van organisaties, zoals bedrijven en overheden, verbindt het IVN Jongeren Adviesbureau jongeren met lokale vraagstukken. Zij gaan in de rol van adviseur aan de slag met oplossingen, doorbreken met een frisse en onbevangen blik bestaande denkpatronen en maken beleid toekomstbestendiger. Het IVN Jongeren Adviesbureau bereikte zo in 2017 3.009 jongeren, van vmbo tot en met mbo.

JAB De Bilt Hollandse Duinen