Groen Dichterbij Leiderdorp

Over Groen Dichterbij Leiderdorp

Een groener Leiderdorp is goed voor onszelf en het klimaat. Met Groen Dichterbij Leiderdorp werken IVN Natuureducatie en Gemeente Leiderdorp samen met inwoners en andere partijen aan een groener leefklimaat. We ondersteunen (nieuwe) groene initiatieven, realiseren locaties voor voedseleducatie en laten zien dat er ook in het buitengebied de Leidse Ommelanden van alles te beleven is. Zo creëren we meer verbinding met elkaar, met de natuur en maken we Leiderdorp nog aantrekkelijker.

Goed Ideecafés: vergroenen in Leiderdorp

Het programma Groen Dichterbij Leiderdorp organiseert in 2019 vier Goed Ideecafés over vergroenen in Leiderdorp, voor en door bewoners. De Goed Ideecafés zijn bedoeld om te inspireren en betrokkenen rondom groen met elkaar te verbinden, voor een fijn groen netwerk in Leiderdorp.

Goed Ideecafé eetbaar groen

Op maandagavond 24 juni organiseert Groen Dichterbij Leiderdorp het eerste Goed Ideecafé over eetbaar groen in het MEC aan de van Diepeningenlaan 110(e). Tijdens het Goed Ideecafé zie je op welke plekken eetbaar groen gekweekt wordt en kan worden, en vertellen streek- en dorpsgenoten over hun ervaringen met eetbaar groen. Het programma duurt van 19.30 u tot 22.00 u. Inloop vanaf 19.00 u.

Eén van de spreker op 24 juni is Marijtje Mulder. Ze is permacultuurontwerpster, stadslandbouwdeskundige en één van de initiatiefnemers van de Natuurspeeltuin en van stadskwekerij Het Zoete Land in Leiden. Daarnaast vertellen dorpsgenoten over hun ervaring met kruiden, groenten en fruit in de tuin of de buurt. Ze geven hun tips voor wie droomt van een eigen stuk eetbaar groen.

Iedereen met interesse voor een eetbaar en groen Leiderdorp is van harte welkom. Aanmelding wordt op prijs gesteld. Dat kan via groendichterbij071@gmail.com.

Overige Goed Ideecafés

Na de zomer komen in de Groen Ideecafés de volgende onderwerpen aan bod:

  • Een groene omgeving voor je gezondheid;
  • Educatie voor kinderen en jongeren;
  • Het organiseren van een groen initiatief.

Houd deze website of www.goedleiderdorp.nl in de gaten voor meer informatie en meld je aan voor de Facebookgroep: www.facebook.com/groups/groendichterbij071.