Groen Dichterbij Rijswijk

Sinds 2017 is IVN met Groen Dichterbij actief in de gemeente Rijswijk. Groene initiatiefnemers beïnvloeden de leefbaarheid positief, maken de stad klimaatbestendig, bevorderen biodiversiteit en geven de natuur meer ruimte. Het bestendigen van bestaande en realiseren van nieuwe groene plekken draagt bij aan meer gezonde en leefbare buurten. Met Groen Dichterbij Rijswijk 2019-2021 willen we samen met de gemeente Rijswijk, Rijswijkse woningbouwcorporaties, Platform Groen in Rijswijk, Operatie Steenbreek Rijswijk en andere lokale partners het groeiende netwerk van groene initiatiefnemers versterken en hen mede-eigenaar maken van een natuurinclusief Rijswijk. 

Programma

In samenwerking met onze partnersGroen Dichterbij Rijswijk organiseren we kennis webinars, workhops en ondersteunen we vraaggericht een aantal grotere groene initiatieven en groepen in Rijswijk. Ook begeleiden we aan aantal buurttuinprojecten met bewoners in Te Werve en de Ministerbuurt van A tot Z i.s.m. Rijswijk Wonen en gemeente Rijswijk. 

Wat is nu actueel?

In juni 2021 lanceert IVN een balkonparadijsactie in de Muziekbuurt van Rijswijk. Woon jij in de muziekbuurt en heb je een balkon? Doe dan mee met de actie Balkonparadijs.