Groen Dichterbij Teylingen

Het is fijn om in een natuurlijke leefomgeving te wonen, werken, op te groeien en recreëren. Meer groen brengt mensen bij elkaar en geeft de natuur extra ruimte. Met Groen Dichterbij Teylingen werkt IVN Natuureducatie sinds april 2018 samen met inwoners, de gemeente en andere partijen aan een groener leefklimaat. Groen kan je zelf doen, maar je staat er niet alleen voor… samen maken we de toekomst!

Team Groen Dichterbij Teylingen

Het Team Groen Dichterbij Teylingen van IVN Zuid-Holland werkt samen met inwoners, de gemeente en andere partijen aan een groener leefklimaat. Het team bestaat uit vier enthousiaste professionals van IVN Zuid-Holland met een passie voor natuur en duurzaamheid, voor leren en het inspireren van mensen. Ze zijn gedreven een bijdrage te leveren aan het behoud (en herstel) van de natuur in de harten van mensen en daarmee ook in onze samenleving. ‘Jong en oud laten beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is, waarbij zelf leren en doen altijd centraal staan’.

We helpen de inwoners van Teylingen graag op weg.

Wil jij minder steen en meer groen in jouw tuin of buurt? Zoek je medestanders of financiering voor een groen initiatief in de buurt? Maar weet je niet hoe je moet beginnen? Groen Dichterbij Teylingen organiseert gedurende het jaar allerlei activiteiten die antwoord geven op vragen rondom groen in tuin en buurt. Leer van anderen en ontdek het plezier en nut van de natuur.

Naast deze activiteiten trekken de teamleden komende maanden met de mobiele kraam ‘Groen Dichterbij Teylingen’ door de woonkernen. In deze kraam vind je allerlei informatie over manieren waarop je zelf of met je buurt kunt bijdragen aan bevordering van biodiversiteit en klimaatbestendigheid. Ook kun je er inspiratie op doen over hoe je de natuur nog meer ruimte kunt geven in jouw leefomgeving. Vanzelfsprekend zijn er ook kleine natuurbelevingselementen in de kraam aanwezig. Organiseer jij een gelegenheid met jouw buurt, vereniging, stichting of organisatie waar de mobiele kraam beslist niet mag ontbreken? Neem dan contact met ons op; m.van.puijenbroek@ivn.nl.

Groen Ambassadeursnetwerk

Als team streven we er naar  dit jaar een vruchtbare bodem te creëren voor een Groen Ambassadeursnetwerk in Teylingen. Mensen die graag andere bewoners inspireren, ondersteunen en de weg wijzen bij het starten van groen initiatieven. Mensen die samenwerken aan een nog groener leefklimaat in Teylingen. Heb je interesse? We horen het graag r.van.cleef@ivn.nl

Initiatieven op de kaart

Jouw initiatief mag zichtbaar zijn! Daarom willen we alle initiatieven uit Teylingen op een digitale kaart zetten. Daarmee inspireren we anderen in de buurt om ook te vergroenen (in het klein of groot) én kunnen ook geïnteresseerde nieuwe vrijwilligers de initiatieven vinden.  Meld je initiatief aan voor de kaart via www.ivn.nl/kaartteylingen