De Binnenveldse Hooilanden

13.7 KM
(0)

Nieuwe natuur in het Binnenveld, 14 kilometer fietsen tussen Veenendaal, Rhenen, Wageningen en Ede.

Deze fietsroute is samengesteld door IVN en Mooi Binnenveld. De route is 14,2 km lang en laat zien wat er allemaal in het natuurgebied de Binnenveldse Hooilanden aan het gebeuren is. Na afgraven, waterbeheer, maaisel strooien en jaarlijks maaien en afvoeren, is de nieuwe natuur zich aan het ontwikkelen, maar heeft nog wel wat jaren nodig om te stabiliseren. Maar er is al veel te zien, hetgeen een indruk geeft hoe mooi het aan het worden is. Het gebied Binnenveldse Hooilanden, wordt steeds aantrekkelijker voor uitstapjes en recreatie in de natuur.

Wilt u meer informatie? Kijk dan op de websites van de beheerorganisaties Staatsbosbeheer (https://www.staatsbosbeheer.nl/), Stichting Mooi Binnenveld (https://mooibinnenveld.nl/ ) en de Agrarische Coöperatie Binnenveldse Hooilanden (https://www.cooperatiebinnenveldsehooilanden.nl/ ). Deze route is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting Mooi Binnenveld.

Vertrekpunt:

Het officiële startpunt is bij het SBB informatiepaneel “De Blauwe Hel”. U vindt het in Veenendaal tegenover Grebbeweg 11. Maar u kunt ook prima op een ander punt beginnen. Vanuit Wageningen start u bij knooppunt 12, vanuit Rhenen bij knooppunt 26 en vanuit Bennekom bij knooppunt 13. De route volgt grotendeels het fietsknooppuntennetwerk.

Locatie

Veenendaal
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina