Wandelroute Pr8ige Heuvelrug Oost

De rondwandeling voert u over onverharde paden door een gevarieerd, heuvelachtig bosgebied, een mooi smeltwaterdal, de steile randen van de voormalige afgraving Kwintelooijen en over de voormalige (tabaks)plantage Willem III met grote grazers en grafheuvels. Ook passeert u aan beide kanten van de Heuvelrug een aantal mooie uitzichtpunten, gericht op de Gelderse Vallei en de Betuwe. Vanaf de zandgroeve Kwintelooijen wandelt u via de Plantage Willem III naar restaurant Residence Rhenen en terug.
Kwintelooijen en Plantage Willem III zijn onderdeel van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De openingstijd is van zonsopkomst tot zonsondergang.
De wandeling is ca. 9 km.

Download de routebeschrijving in A4-formaat (pdf):
Wandelroute Pr8ige Heuvelrug Oost

Download de routebeschrijving in boekje-formaat:
Wandelroute Pr8ige Heuvelrug Oost

Aanwijzing voor het printen in boekje-formaat:
Bij dubbelzijdig printen bij de instellingen aangeven: blad omslaan langs de korte kant.
Als de printer alleen enkelzijdig kan printen, dan na de eerste afdruk het blad terugleggen met de blanco zijde naar beneden. Bij de instellingen aangeven: blad omslaan langs de korte kant. Dit bij de volgende pagina herhalen.

Download het GPX-bestand:
Wandelroute Pr8ige Heuvelrug Oost

IVN route app
De route is ook op uw smartphone te volgen. Gebruik hiervoor de IVN route app. De app is gratis te downloaden in Google Playstore of Apple Store. Met deze app hebt u meer dan 450 wandel- en fietsroutes én een digitale natuurgids op zak. Na het downloaden is de route offline te volgen.