Werkgroep Stadsnatuur

De werkgroep Stadsnatuur is opgericht om het aantal activiteiten van onze afdeling in de stad Utrecht te vergroten. Tevens hopen wij deskundigheid op te bouwen over de specifieke natuur in de stad, en meer inwoners van Utrecht te activeren om mee te doen met activiteiten.

We werken nauw samen met de Stichting Utrecht Natuurlijk. In samenwerking met deze stichting organiseren we met regelmaat activiteiten op de stadsboererijen (Griftsteede, Eilandsteede, Klopvaart enz). Verder organiseren we activiteiten in verschillende parken zoals Wilhelminapark, Park Oog in Al en Tuinenpark De Pioniers.  

► Werkgroep Stadsnatuur: even voorstellen

De werkgroep Stadsnatuur bestaat op dit moment uit 7 mensen: natuurgidsen en mensen met een groen hart die het leuk vinden om natuuractiviteiten te organiseren. Lid van Stadsnatuur zijn: Niek Adriaan, Anne-Marie Beekman, Harm Dotinga, Willie van Emmerik, Joke van der Ham, Titia Kan,  Alie Schutter en Carin van der Veer.

► Doe je met ons mee?

Wij zoeken nieuwe actieve leden, die het leuk vinden om hun tijd en interesse in te zetten voor de natuur in een stedelijke omgeving. Je wordt lid van onze werkgroep Stadsnatuur en neemt deel aan onze maandelijkse vergaderingen. Ben je natuurgids, dan vragen we je ook om mee te draaien met de excursies. Ben je geen gids, maar heb je een groen hart en interesse in de natuur, dan kun je meedraaien als duogids. Daarnaast zijn we heel blij met mensen die ons team komen versterken met nieuwe ideeën en activiteiten in cultuurhistorische context.

Wil je iets meer weten of een keer een vergadering bijwonen? Meld je dan aan via onze contactpersoon en je krijgt binnen 5 werkdagen bericht van ons.

Coördinator en contactpersoon: Titia Kan-Boot

Logo Stadsnatuur Utrecht