VOL – Moestuinieren in Overvecht op woensdagavond

Zelf gezonde groenten telen, oogsten en daarna opeten?  Met of zonder tuin, altijd is er wel een plekje te vinden voor een moestuintje, met potten op het balkon of bakken in de tuin. Leer in deze korte cursus hoe je met beperkte middelen een (kleine) moestuin opzet en met goed resultaat kunt oogsten. We werken daarbij samen met de natuur.

IVN Moestuintjes

Deze basiscursus is bedoeld voor volwassenen met weinig kennis van zaaien en groenten kweken. Het is handig om ook daadwerkelijk een moestuintje te starten, als je meedoet aan de cursus. En dat kan al op een klein stukje!

Aan bod komen: inrichten van een moestuin, zaaien, verspenen, uitplanten, factoren die invloed hebben op het groei proces, helpers en plaaggeesten, wisselteelt en de zaaikalender.

► Kosten?
€25,00 of €12,50 bij gebruik van een U-Pas, inclusief enkele zaden, werkmateriaal, een cursusboek van 20 pagina’s dik en koffie/thee.

► Wanneer?
Deze uitvoering van de cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van 19.30 tot 21.30 uur op de woensdagavonden 20  maart, 17 april en 15 mei 2024. Plus eind mei of begin juni een excursie naar Tuinenpark De Pioniers.

► Hoe aanmelden?
Stuur een email naar moestuinieren@ivnutrecht.nl.
Een cursus start met minimaal 8 en maximaal 15 deelnemers.

Activiteit in samenwerking met
Utrecht Natuurlijk

Stap voor stap Moestuinieren – op woensdagavond
Waar
Stadstuin Klopvaart
Vancouverdreef 70
3564 KX Utrecht
Bezoek website Bekijk op Google Maps
  • Kosten: €25,00 / €12,50 met U-Pas
  • Maximaal aantal deelnemers: 15
  • Aanmelden verplicht: Ja

Werkgroep Moestuinieren

IVN Utrecht
Richard Tukker

Ontdek meer over

Deel deze pagina