Zomerbloemen in het Dommelpark

Op Zondag 25 juni organiseert het IVN Rooi een publiekswandeling met als thema Zomerbloeiers. Voor de lentewandeling in de Geelders eind april was de tip nog ”trek vooral laarzen aan, want het kon wel eens zeiknat zijn”. Na een behoorlijk zonnige en warme maand kunt u de laarzen nu gerust thuis laten.

We gaan wél weer op zoek naar bijzondere Flora. Welke planten en bloemen bloeien er momenteel zoal in de bermen, langs de oever en in de graslandjes? Kamperfoelie, de Wilde marjolein, de Gewone margriet, Beemdkroon of  Wilde peen? Misschien komen we ook wel een lange Ereprijs tegen? Elke plant heeft wel een bijzonder verhaal, sommige zijn eetbaar, sommige geneeskrachtig, maar er zijn er ook die giftig zijn. Sommige planten leven in een bijzondere plantgemeenschap en sommige hebben weer een bijzondere historie in het Dommeldal. Genoeg te beleven dus.

De wandeling is ook leuk en leerzaam voor kinderen. Het verzoek is wel om een eventuele hond thuis te laten. De wandeling start om 9:00 uur vanaf de markt bij de kiosk en duurt circa 2 uur, aanmelden is niet nodig. Voor het laatste nieuws zie www.ivnrooi.nl.

Waar
Kiosk
Markt
5491CH Sint-Oedenrode
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina