Overig

Nieuwe Gidsen Opleiding

Het weekend van 24 en 25 september is het dan eindelijk zover, na enkele maanden van voorbereiding start de opleiding om een nieuwe groep natuurliefhebbers op te leiden tot natuurgids. De docenten en mentoren staan in de startblokken om de 33 natuurgidsen in spé de komende anderhalf jaar te begeleiden. De deelnemers zijn afkomstig uit de regio Het Groene Woud en zijn verdeeld over de 6 IVN afdelingen.

Tijdens het kennismakingsweekend staat, zoals de naam al aangeeft, het onderling kennismaken centraal. Ervaren natuurgidsen zullen de deelnemers bijvoorbeeld helpen bij het kiezen van een adoptiegebied. Daar moet je wel even goed over nadenken, want elke groep zal hun adoptiegebiedje gedurende de hele opleiding nauwgezet in de gaten houden. Welke planten groeien er? Welke dieren komen er voor? Hoe zit de bodem in elkaar? Wat is de geschiedenis van het gebied? De opleiding bestaat uit een 6-tal blokken, zoals: Planten & Bodem, Landschap, Dieren en Ecologie. Het is zeker niet alleen theorie, er worden regelmatig excursies georganiseerd waarbij een mooi natuurgebied bezocht wordt. De deelnemers brengen de geleerde theorie regelmatig in praktijk door het geven van korte presentaties. De opleiding wordt ondersteund door: Stichting Landschapsfonds Het Groene Woud, Stichting stimulering Natuurprojecten omgeving Eindhoven (SsnoE), het Regiofonds IVN Brabant/Limburg en de IVN-afdelingen van Het Groene Woud.

Als alles volgens plan verloopt dan kunnen in het voorjaar van 2024 de diploma’s aan de nieuwe lichting natuurgidsen uitgereikt worden.

zie voor meer informatie: www.natuurgidsenhetgroenewoud.nl

Ontdek meer over

Deel deze pagina